Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Οι απόλυτες Ειδικές Δυνάμεις του πλανητη ανήκουν στην Μυστική Υπηρεσία SVR

Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης η Ρωσική Ομοσπονδία επέλεξε να αλλάξει την δομή των υπηρεσιών ασφαλείας κατά τα αμερικανικά πρότυπα και για λόγους αποκέντρωσης των εξουσιών αλλά και για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες.
Παλαιότερα όλα αυτά τα καθήκοντα τα είχε αναλάβει η σοβιετική KGB, είτε για το εξωτερικό είτε για το εσωτερικό.

Μετά την διάλυσή της προέκυψε η πασίγνωστη FSB η οποία εκτελεί καθήκοντα εσωτερικής ασφάλειας κατά τα πρότυπα του αμερικανικού FBI.

Προέκυψε η GRU, στον τομέα των στρατιωτικών πληροφοριών και δράσεων όπως πράττει η αμερικανική DIA και εν τέλει τον αντίστοιχο ρόλο της αμερικανικής CIA έχει κληθεί να τον παίξει η περιβόητη SVR.

Όλες οι ρωσικές υπηρεσίες διαθέτουν τις δικές τους ειδικές δυνάμεις με πρωτόγνωρα επίπεδα εκπαίδευσης, (για πολλούς οι ρωσικές ομάδες ειδικών επιχειρήσεων και οι Βρετανοί SAS θέτουν τα όρια του απόλυτου που όλοι οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών, προσπαθούν να τα πιάσουν) αλλά αυτές που έχουν ιδιαίτερη φήμη είναι οι «Zaslon» της SVR οι οποίοι έχουν ανεπίσημα δράσει και στην Συρία.

Σύμφωνα με το RT, το βίντεο της εκπαίδευσης της μονάδας δημιουργήθηκε από το κανάλι Rossiya-1, ως μέρος μιας εκτεταμένης συνέντευξης με τον επικεφαλής της SVR, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Ο τελευταίος, αναφέρθηκε στη δράση της μονάδας ως κάτι μοναδικό, εξηγώντας ότι είναι επιφορτισμένη με την προστασία των ρωσικών αποστολών και των πολιτών στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε, τα μέλη της μονάδας οφείλουν να τελειοποιήσουν τις τακτικές τους δεξιότητες για την εκπλήρωση της αποστολής τους.




https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/913066_zaslon-makry-heri-tis-rosikis-svr-binteo

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...