Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η Ρωσία αποφασισμένη για 3o Π.Π. με την απειλή να επιτεθεί στην Ουκρανία αν το ΝΑΤΟ δε δεσμευθεί να αποκλείσει το Κίεβο από τη συμμαχία του κακού

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Η ΡΩΣΙΑ θα επιτεθεί στην Ουκρανία εάν το ΝΑΤΟ δεν δώσει ασφαλή εγγύηση ότι δε θα επιτρέψει ποτέ στο Κίεβο να ενταχθεί στη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, προειδοποίησε στενός συνεργάτης του Πούτιν.

Η προειδοποίηση από έναν κορυφαίο σύμβουλο του Κρεμλίνου είναι η πιο κατηγορηματική μέχρι στιγμής και προκαλεί νέους φόβους ότι μια εισβολή θα μπορούσε να σύρει δυτικούς συμμάχους στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων κοντά στα σύνορα AFP

Επιβεβαιώνεται καθώς η Ρωσία έχει συγκεντρώσε 100.000 στρατιώτες στα σύνορα και οι επικεφαλής της ουκρανικής κατασκοπείας δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι έχει προγραμματιστεί μια μεγάλης κλίμακας εισβολή το νέο έτος.

Και σήμερα η Ουκρανία επιβεβαίωσε ότι εκτόξευσε αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους Javelin εναντίον ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια νέων αψιμαχιών στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς.

Εν μέσω αυξημένων εντάσεων, ο συνεργάτης του Πούτιν Φιοντόρ Λουκιανώφ, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ, προειδοποίησε για μια «νέα σύγκρουση» εάν το ΝΑΤΟ επεκταθεί και άλλο στα ανατολικά.

Ο κ. Lukyanov - πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο συμβουλεύει το Κρεμλίνο - κατέστησε επίσης σαφές ότι η Μόσχα θα επιδιώξει κάτι περισσότερο από λεκτικές διαβεβαιώσεις από το ΝΑΤΟ.

Έγραψε: «Αυτός ο πρόσφατος γύρος κλιμάκωσης στην Ανατολική Ευρώπη κατέδειξε ότι οι παλιές αρχές ασφάλειας στην ήπειρο δεν λειτουργούν πλέον.

«Η Ρωσία θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα και να χαράξει νέες κόκκινες γραμμές».

Αναφέρθηκε σε μια συμφωνία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Φινλανδίας, με την οποία η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Φινλανδίας σε αντάλλαγμα με την ουδετερότητά της στον Ψυχρό Πόλεμο.

Δυσοίωνα, ο κ. Lukyanov πρόσθεσε ότι η «τροχιά που οδήγησε στον πόλεμο του 2008 μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας» - όταν η Μόσχα εισέβαλε (μετά την Γεωργιανή εισβολή στην αυτόνομη Οσσετία - «θα μπορούσε κάλλιστα να αναπαραχθεί» στην Ουκρανία.

Χθες η Μόσχα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργάνωναν μυστικά μια εικονική πυρηνική επίθεση 12 μίλια από τα σύνορα της «θέτοντας τις ρωσικές δυνάμεις σε επιφυλακή».

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε επίσης ότι αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν 30 πτήσεις κοντά στη Ρωσία αυτό το μήνα σε σημαντική κλιμάκωση.

Οι επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησαν ότι η Ρωσία σκοπεύει να εισβάλει σε δέκα μέτωπα τον Ιανουάριο.

Ο (Ουκρανός)ταξίαρχος Μπουντάνοφ δήλωσε ότι η εισβολή θα ξεκινήσει με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς μετά από επίθεση από αέρος στην οποία θα συμμετάσχουν μέχρι και 3.500 αλεξιπτωτιστές και ειδικές δυνάμεις, έγραψαν οι Military Times.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν μαζική επίθεση κατά μήκος των συνόρων, αμφίβιες αποβιβάσεις στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και μικρότερη εισβολή από τη γειτονική Λευκορωσία.

Το ΝΑΤΟ είναι «έτοιμο ανά πάσα στιγμή»

Η Ρωσία αρνείται πάντα οποιεσδήποτε επιθετικές προθέσεις προς τη γειτονική χώρα - χαρακτηρίζοντας τις τελευταίες πληροφορίες ως «υστερία».

Ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε τη συγκέντρωση στρατευμάτων αποτρεπτική κατά μιας νέας επίθεσης της ουκρανικής κυβέρνησης.

Αρκετές παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός έχουν αναφερθεί στις ανατολικές περιοχές της χώρας που κρατούνται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

Το Κίεβο επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι χρησιμοποίησε τους αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους Javelin στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Ο στρατηγός Μπουντάνοφ ισχυρίστηκε ότι έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί εναντίον ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες είναι ύποπτες για εισβολές κατά μήκος των συνόρων προς υποστήριξη των ανταρτών.

Είπε ότι οι πύραυλοι έχουν «σημαντική ψυχολογική αποτρεπτική αξία κάνοντας τους Ρώσους να σκεφτούν δύο φορές για επίθεση».

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει τους συμμάχους του. 

http://www.freepen.gr/2021/11/3o.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...