Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Σοκ: Εισήγηση για αφαίρεση της επιμέλειας από τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω μέτρων!

Τα συνταγμοτολογικά «εξαπτέρυγα» της κυβέρνησης κρίνουν νόμιμες τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ανεμβολίαστων πολιτών και το πάνε ακόμα ένα βήμα παραπέρα

«Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι οι ανεμβολίαστοι βρίσκονται σε lockdown. Οι ανεμβολίαστοι έχουν στερηθεί την άσκηση κάποιων ελευθεριών σε κάποιους χώρους, κάτι που είχαμε αποστερηθεί όλοι κατά την διάρκεια της πανδημίας», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο συνταγματολόγος, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της Νομικής Σχολής Λευκωσίας, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης διευκρίνισε: «Έχει το δικαίωμα να πάει στο θέατρο κάποιος, αλλά αν δεν εμβολιασμένος, επειδή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων ανθρώπων, είναι δικαιολογημένο και συνταγματικά θεμιτό το περιοριστικό μέτρο».

Όσο αφορά σε μια πιθανή επιβολή του μέτρου επίδειξης rapid test για την είσοδο στα σουπερμάρκετ, ο κ. Μανιτάκης σημείωσε πως εάν η επιτροπή επιστημόνων δικαιολογήσει ότι επιβάλλεται η λήψη ενός τέτοιου μέτρου γιατί υπάρχει μια μεγαλύτερη εστία μόλυνσης, τότε αυτό είναι συνταγματικό.

Σε σχέση με τους μαθητές που δεν φοιτούν στα σχολεία, λόγω άρνησης των γονέων τους να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι η σχολική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι την τρίτη γυμνασίου. «Το ερώτημα είναι αν αυτή η υποχρέωση εμπεριέχεται και στην επιμέλεια που έχει ο γονιός/κηδεμόνας. Με μια τέτοια ερμηνεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν επιτελεί το καθήκον του επιμελητή όπως αρμόζει. Δεν ξέρω αν δικαιολογείται ποινικό αδίκημα, αλλά μια αμέλεια κηδεμονίας μπορεί να θεμελιωθεί. Αυτό αν θα έχει σαν συνέπεια την στέρηση της επιμέλειας ή άλλες συνέπειες, το προβλέπει το οικογενειακό δίκαιο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο την αφαίρεση άσκησης γονικής μέριμνας την θεωρώ συνταγματικά δικαιολογημένη» είπε ο κ. Μανιτάκης «όταν υπάρχουν άλλοι ανάλογοι λόγοι για την αφαίρεση της επιμέλειας και μπορεί να ενταχθεί σε έναν από αυτούς τους λόγους που ασκείται» κατέληξε.

πηγή

3 σχόλια:

 1. Δεν λυπάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ!
  Ότι σπέρνεις στην κάλπη, θερίζεις στην καθημερινότητά σου.
  Για να μην μιλήσουμε και για το πόσο άξιοι είμαστε για όλα αυτά που περνάμε από την παλιανθρωπιά μας...
  Θα μου πείτε, τι φταίνε τα παιδιά για τα δικά μας λάθη...;
  Και μάλλον θα σας πω ότι, κοινωνία είμαστε, και τα λάθη του ενός τα πληρώνουν όλοι.
  Εξάλλου, λίγα πράγματα μπορούν να συνεφέρουν τον νεοέλληνα.
  Ίσως αν πάθουν κάτι τα παιδιά του ξυπνήσει επιτέλους...
  Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και ποιος θα τα πάρει, βρε, αγράμματε; Βλέπεις να υπάρχει κράτος με την στοιχειώδη κοινωνική πρόνοια, για να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη; Όλα τα 'χε η Μαριορή ... Εδώ δεν μπορούν να διαχειριστούν τα τρέχοντα αναγκαία κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και θα αναλάβουν την ανατροφή υγιών παιδιών, για να τα καταστρέψουν!!! Πόσο ηλίθιος ή πόσο απάνθρωπος μπορεί να είναι ένας "επιστήμονας" - ακαδημαϊκός μάλιστα - για να αμολάει τέτοιες "εξυπνάδες"!!! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...