Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Ισοπέδωσαν την Ράκκα οι Ρώσοι με βομβαρδιστικά Tu-22M3 βασιζόμενοι σε πληροφορίες από την Τουρκία

Βαρέα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 κονιορτοποίησαν στην κυριολεξία  θέσεις των μαχητών της οργανώσεως «ισλαμικό κράτος»  εντός της άτυπης πρωτεύουσας των ισλαμιστών Ράκκα,
ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου άμυνας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
«Έξι βαρέα  βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-22M3 που απογειώθηκαν  από  αεροδρόμιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υλοποίησαν  αποστολή  βομβαρδισμού με βόμβες μεγάλης εκρηκτικότητας εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης  «Ισλαμικό κράτος»,   σε περιοχές  νοτιο-ανατολικά, βόρεια και βορειοδυτικά της πόλης της Ράκκα» , ανέφερε η ανακοίνωση  .
Στόχος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ήταν  μεγάλες αποθήκες  όπλων, πυρομαχικών και καυσίμων και λιπαντικών κοντά στην άτυπη πρωτεύουσα του ISIS , ένα εργοστάσιο για την παραγωγή χημικών όπλων στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης, καθώς και  στρατόπεδο εκπαιδεύσεως στο οποίο προετοιμάζονταν μαχητές της οργάνωσης .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιφνιδιαστική ρωσική αεροπορική επιδρομή έγινε μετά την μεταφορά «  κρισίμων πληροφοριών» από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες ως γνωστόν  γνωρίζουν πολλά  «πρόσωπα και καταστάσεις».
Είναι η πρώτη στρατιωτικού τύπου συνεργασία ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 τον Νοέμβριο του 2015.
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3  είχαν  την συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών Su-30  από την αεροπορική βάση της Hmeymim. Το  ρωσικό υπουργείο άμυνας τόνισε ότι μετά την αποστολή, όλα τα αεροσκάφη  επέστρεψαν στην βάση τους .
Υπενθυμίζουμε ότι πόλη της Ράκκα είναι κάτω από τον έλεγχο των τζιχαντιστών από το 2013, και εκεί ευρίσκονται οι κύριες εγκαταστάσεις της οργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...