Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Φυτά εσωτερικού χώρου για την απομάκρυνση χημικών ουσιών

Εισάγοντας ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι κάνει περισσότερα από ότι να φωτίσει την ατμόσφαιρα. Πράγματι, τα φυτά εσωτερικού…
χώρου σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού μειώνουν την πιθανότητα να εμφανίσετε εποχικές ασθένειες (όπως το κοινό κρυολόγημα), αφαιρούν ατμοσφαιρικούς ρύπους (πτητικές οργανικές ενώσεις ή VOC), μειώνουν την πιθανότητα πονοκεφάλων, τονώνουν τη διάθεσή σας, μειώνουν την αρτηριακή σας πίεση και τις αλλεργίες, βελτιώνουν τον ύπνο και πολλά άλλα.
Τα φυτά που αναφέρονται παρακάτω είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Και ενώ ένα ανοιχτό παράθυρο μπορεί να φέρνει τον φρέσκο αέρα που χρειάζεστε, γνωρίζατε ότι τα πάντα, από το χαρτί τουαλέτας έως τα κοινά καθαριστικά οικιακής χρήσης, μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες και να απελευθερώνουν τοξίνες, όπως η φορμαλδεΰδη; Γιατί, λοιπόν, να μην αναπνέετε λίγο πιο εύκολα και να απολαμβάνετε την ομορφιά ενός νέου φυτού ταυτόχρονα;
1. Χρυσός πόθος (Scindapsus Aures): Καθαρίζει τη φορμαλδεΰδη και άλλες πτητικές οργανικές ενώσεις.
2. Ficus Alii (Ficus maeleilandii alii): Καλός γενικός καθαριστής αέρα.
3. Spider Plant (Chlorophytum comosum): Απομακρύνει το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το μονοξείδιο του άνθρακα και το ξυλόλιο.
4. Ραφίς ή Lady Palm (Rhapis Excelsa): Καλός γενικός καθαριστής αέρα.
5. Snake plant (Sansevieria trifasciata «laurentii»): Καθαρίζει τη φορμαλδεΰδη.
6. Αλόη: Καθαρίζει τη φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο.
7. Ορχιδέα Moth (Phalaenopsis): Καθαρίζει τη φορμαλδεΰδη.
8. Dwarf / Pygmy Date Palm (Phoenix roebelenii): Καθαρίζει τη φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.
9. Χρυσάνθεμα (Chrysantheium morifolium): Απορροφούν το βενζόλιο.
10. Boston Fern (Nephrolepis Exaltata «Bostoniensis»): Όμορφο, αγαπημένο φυτό για το σπίτι ή το γραφείο. Καταπολεμά τη φορμαλδεΰδη και απαιτεί αρκετή φροντίδα.
11. Peace Lily (Spathiphyllum sp.): Καταπολεμά τις αλκοόλες και την ακετόνη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο και τη φορμαλδεΰδη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...