Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία απειλεί να εξέλθει του ΝΑΤΟ ζητώντας να γίνει αποδεκτή η «συμμαχία» της με την Ρωσία

Κοσμογονικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε σχέση με τους γείτονες μας που παίζουν «χοντρό παιχνίδι» με τους Αμερικανούς .

Η Τουρκία  απειλεί στα ίσια πλέον να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ εάν δεν λάβει περισσότερη στήριξη, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να δει τη χώρα πιο «φιλόξενη» για την  Ρωσία σε μια νέα στρατιωτική συμμαχία, γράφει ο διεθνής τύπος  .
Σε ένα ξέσπασμα κατά της  έλλειψης νατοϊκής στήριξης   μετά την αποτυχημένο πραξικόπημα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί την συμμαχία ότι   η Τουρκία «θα σκεφτεί την έξοδο», αν το ΝΑΤΟ δεν «εντείνει» την υπεράσπιση της χώρας .
Κοινώς οι Τούρκοι ζητούν από τις ΗΠΑ να «ποιήσουν την νήσσαν» για την προσέγγιση Ρωσίας –Τουρκίας, και να αποδεχθούν το αλλοπρόσαλλο καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Σουλτάνος Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, αλλιώς …θα αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ.   
Ο Τούρκος υπουργός προειδοποίησε επίσης αν η Δύση «χάσει» την Τουρκία θα ήταν λόγω των δικών της λαθών , και όχι λόγω της βελτίωσης των σχέσεων της Άγκυρας με την Ρωσία, την Κίνα στην Μέση Ανατολή.
Η Τουρκία είναι ένα βασικό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς ευρίσκεται γεωγραφικά   μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας,  και ενεργεί ως βασικός συνδετικός κρίκος» μεταξύ της Δύσης και του ισλαμικού κόσμου.
«Το ΝΑΤΟ υπολογίζει στην συνεχιζόμενη συμβολή της Τουρκίας και η Τουρκία μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη και την υποστήριξη του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ , πρόσφατα .
Σχετικά με το θέμα της υποστήριξης της τουρκικής κυβέρνησης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, αναφέρεται ότι : «Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ μίλησε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος και αργότερα με τον Πρόεδρο του Ερντογάν, καταδικάζοντας έντονα την απόπειρα πραξικοπήματος και επαναλαμβάνοντας την πλήρη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας».

image
Αλλά οι Τούρκοι ήθελαν να ακούσουν το βράδυ εκείνο , τον  Αμερικανό Πρόεδρο Μ.Ομπάμα πράγμα που δεν έγινε.
Η  Τουρκία δημιουργεί έναν «ισχυρό μηχανισμό» με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία και ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα άρει τα εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, σε ένα μεγάλο βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.
Η συνάντησή τους στην Αγία Πετρούπολη ήρθε σχεδόν εννέα μήνες μετά την  κατάρριψη του  ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους κοντά στα συριακά σύνορα.
Η κατάσταση χωρίς καμία μεγάλη ανάλυση αρχίζει να εξελίσεται λίαν επικίνδυνα για την Α.Μεσόγειο με τους γείτονες μας να διασχίζουν  τον ρουβίκωνα και τα γεγονότα πλέον να αρχίζουν να «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα .

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...