Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να πείσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμοι να επιτεθούν - Τεράστια κονδύλια για κατασκευή νέων πυρηνικών όπλων


«κακός» για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο «καλός» βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Πρόεδρος Ομπάμα"

Η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NNSA) (*) –υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 2000- άναψε το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής του προγράμματος για τις πυρηνικές βόμβες «B61-12».

Το πρόγραμμα "B61-12 LEP” προϋπολογισμού $8 δισεκατομμυρίων είναι το πλέον ακριβό ως τώρα για την κατασκευή πυρηνικών βομβών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η απόφαση θεωρείται σταθμός, επειδή την μαγείρευαν τα «γεράκια» επί τέσσερα χρόνια και ο αρχικός προγραμματισμός του προγράμματος με την κωδική ονομασία LEP σε συνεργασία με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία προβλεπόταν για το 2020.

Πρόκειται για προφανή νίκη των γερακιών, επειδή η εκκίνηση του προγράμματος παραγωγής των νέων πυρηνικών βομβών, έρχεται σε αντίθεση με την δέσμευση που είχε αναλάβει ο πρόεδρος Ομπάμα, που διακήρυσσε ότι «οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν στη δημιουργία νέων πυρηνικών όπλων για εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών ικανοτήτων τους».

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ διαθέτουν περί τις 200 βόμβες «B61» αναπτυγμένες σε 90 απόλυτα προστατευμένες από αντιαεροπορικά συστήματα, υπόγειες βάσεις εκτόξευσης σε πέντε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ μερικές από τις οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως «μη πυρηνικές» (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία).

«κακός» Πούτιν και τα τσιράκια των ΗΠΑ που προσπαθούν να εφεύρουν αιτία πολέμου]
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταδικάσει το πρόγραμμα με τις πυρηνικές βόμβες "В61-12” επιμένοντας ότι εντάσσεται στα σχέδια της Ουάσιγκτον «να διατηρήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο στην Ευρώπη, με στόχο τη Ρωσία». Και το έχει χαρακτηρίσει «ανεύθυνο» και «ανοικτά προκλητικό».

Όπως επισημαίνει σε πρόσφατο άρθρο του στην ιστοσελίδα "Information Clearing House", ο δρ. Paul Craig Roberts (**)

«το κοινό της Δύσης μπορεί να μην το γνωρίζει, αλλά η Ουάσιγκτον και οι υπάκουοι σύμμαχοί της στη Δύση προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν πως η Ρωσία είναι έτοιμοι να επιτεθούν». Εκεί εντάσσεται και η αποκάλυψη του Γερμανού ερευνητή ιστορικού Eric Zuesse, απόρρητης έκθεσης της Bundeswehr που κατονομάζει τη Ρωσία "εχθρο της Γερμανίας" (Eric Zuesse reports). [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: Δύσκολα κανείς αποφεύγει τον παραλληλισμό με την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας που διαβεβαίωνε πως ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν κάτοχος χημικών και βιολογικών όπλων, και έδωσε τη "νομιμοποίηση" για την επέμβαση στο Ιράκ χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. Μια έκθεση για την οποία συστήθηκε ειδική Βρετανική εξεταστική επιτροπή και μετά από ενδελεχή διενέργεια επτά ολόκληρων χρόνων αποφάνθηκε ότι τα χημικά του Σαντάμ ήταν ένα κακοφτιαγμένο ψέμα!]
H Ουκρανία [το νέο τσιράκι των ΗΠΑ στην γειτονιά της Ρωσίας], κατήγγειλε αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στα σύνορα της Κριμαίας καθώς «κάτοικοι ενημέρωσαν πως φάλαγγα με ρωσικά άρματα μάχης κατευθυνόταν προς τα βόρεια της περιοχής». Ο υφυπουργός της εγκάθετης [αμερικανοκινούμενης] ουκρανικής κυβέρνησης, «για ζητήματα Κριμαίας» Georgiy Tuka, με δηλώσεις του στο κανάλι 112 της ουκρανικής τηλεόρασης είπε πως «διεξάγοτναι μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια κατά μήκος της αποστρατικοποιημένης ζώνης στα σύνορα με τη Κριμαία, τα οποία έχουν κλείσει.
Οι πυρηνικές βόμβες B-61 μεταφέρονται από μεγάλης ταχύτητας σύγχρονα βομβαρδιστικά
Ο κίνδυνος «θερμού επεισοδίου», δεν αποκλείει κάποιου είδους πυρηνικό όλεθρου λόγω των συνθηκών που επικρατούν σήμερα, γράφει ο Conn Hallinan σε άρθρο του στο Foreign Policy In Focus("FPIF"). Ο Χάλιναν επικαλείται για επιβεβαίωση την προειδοποίηση από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ (1994 – 1997) William Perry, ο οποίος στο βιβλίο του My Journey at the Nuclear Brink, περιγράφει τους κινδύνους μιας πυρηνικής καταστροφής που υπάρχει εδώ και 60 χρόνια. Στο βιβλίο εκφράζεται η αντίθεση στην παρούσα ΝΑΤΟϊκή ευρωπαϊκή στρατηγική που αναφέρεται σε έναν «αποτρεπτικό πόλεμο». Και όπως υποστηρίζει ο Πέρι, «από τύχη και μόνον όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος δεν γνώρισε τον κίνδυνο να ξεσπάσει πυρηνικός όλεθρος». «Τα πυρηνικά όπλα υπάρχουν για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πολέμου όχι να διεξάγουν πόλεμο».

Έχοντας περάσει ήδη ακριβώς 71 χρόνια (9 Αυγούστου η επέτειος του βομβαρδισμού με την ατομική “FAT ΜΑΝ” στο Ναγκασάκι, ενώ στις 5 Αυγούστου 1945 είχε βομβαρδιστεί η Χιροσίμα). Από τότε που είχαν ισοπεδωθεί οι δύο αυτές ιαπωνικές πόλεις, οι άνθρωποι έχουν πολύ ασθενική μνήμη για τα δύο αυτά εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. [...]

Το «καλό» ΝΑΤΟ και η «κακή» Ρωσία
Το ΝΑΤΟ, (δηλαδή οι ΗΠΑ), αποφάσισε την εγκατάσταση του αντιβαλλιστικού συστήματος Aegis και σε βάσεις στην Πολωνία και την Ρουμανία, με πρόφαση «την προστασία των τριών χωρών της Βαλτικής» από την φανταστική ρωσική απειλή. 
Κι όμως οι δύο πλέον πρόσφατες κρίσεις που προκάλεσαν τριβές και αναβίωση ψυχροπολεμικού κλίματος, δεν τις είχε ξεκινήσει η Ρωσία. Πρώτη η Γεωργία ήταν εκείνη που επιτέθηκε εναντίον ημιαυτόνομων περιοχών που κατοικούσαν Ρώσοι. Και στην Ουκρανία, μετά από προετοιμασία τύπου «χρωματιστής επανάστασης» ακολούθησε υποστηριζόμενο από τη Δύσης πραξικόπημα, που τορπίλισε την ειρηνευτική συμφωνία που είχαν διαπραγματευθεί η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Είναι σαν να προετοίμασε η Ρωσία πραξικόπημα στο Μεξικό και να ακολούθησε πλημμυρίδα ρωσικών όπλων και στρατιωτικών συμβούλων «συμβούλων» στη γειτονιά των ΗΠΑ στην Κεντρική Αμερική. [...]

«καλός» Ομπάμα] Στις αρχές της προεδρικής του θητείας, ο πρόεδρος Ομπάμα, το 2009 μπροστά σε ένα πλήθος που παραληρούσε στο κέντρο της Πράγας, στην καρδιά της Ευρώπης είχε υποσχεθεί να «απελευθερώσει τον κόσμο από τα πυρηνικά όπλα». Ήταν ένας λόγος επακόλουθο του βραβείου Ειρήνης που του είχε απονεμηθεί. Στα 2016, στο τέλος της θητείας του, στην πρόσφατη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ, υπεραμύνθηκε του προγράμματος αντιβαλλιστικής άμυνας της Ευρώπης. Και είναι έτοιμος να υπογράψει το πρόγραμμα για την αύξηση του αμερικανικού οπλοστάσιου με νέες πυρηνικές βόμβες πυρηνικές βόμβες «B-61».

[Το πυρηνικό όπλο που σε βάζει σε σκέψη ότι μπορείς εύκολα να το χρησιμοποιήσεις]
Η βόμβα «B-61 - 12» είναι πολύ πιο μικρή σε μέγεθος από τις ήδη αντίστοιχες υπάρχουσες. Και η ύπαρξη της μίνι πυρηνικής βόμβας όπως η B61 Model 12 έκανε τον στρατηγό James Cartwright, πρώην υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ να δηλώσει: «Με τόσο μικρό πυρηνικό όπλο σε βάζει σε σκέψη ότι μπορείς πιο εύκολα να το χρησιμοποιήσεις».

Κ. Μπετινάκης
Πηγή: styx.gr 
http://synaxipalaiochoriou.blogspot.gr/2016/08/blog-post_16.html
Σημειώσεις:
(*) Η NNSA είναι ημιαυτόνομη υπηρεσία και ανήκει στο αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας και λαμβάνει αποφάσεις ανεξάρτητα από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
(**) Ο Dr. Paul Craig Roberts έχει διατελέσει βοηθός υπουργός για Οικονομική Πολιτική σε κυβέρνηση του Νίξον, αλλά και διευθυντικό στέλεχος σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Συνεχίζει να αρθρογραφεί ενώ έχει γράψει και βιβλία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...