Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Οι διακοπές στην Ελλάδα τελειώνουν απρόοπτα τον...Αύγουστο λόγω εξελίξεων

Ενώ λαός και πολιτικοί βρίσκονται σε διακοπές και η Ελληνική Βουλή έχει κλείσει, ο πρωθυπουργός σταματάει πρόωρα τις διακοπές του και επιστρέφει στην Αθήνα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων.
Ο Ερντογάν απειλεί να διακόψει την συμφωνία με την ΕΕ και να στείλει κύματα μεταναστών στην Ελλάδα.

Premierminister Alexis Tsipras
 

Μόλις χθες έφτασαν στα ελληνικά νησιά 145 μετανάστες από τα Τουρκικά παράλια,που ήδη υπάρχουν 10.000 μετανάστες σε hot-spot.Επίσης 2.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν στην Κρήτη,χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο σχέδιο για hot-spot. Μικρή παρηγοριά για τον Τσίπρα είναι η ελαφρά ανάκαμψη της οικονομίας.Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην στατιστική υπηρεσία, η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,3 τοις εκατό - πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν από τους εμπειρογνώμονες. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη του τουρισμού, η μόνη ακμάζουσα βιομηχανία της χώρας.

 Wartende vor einem Arbeitsamt in Athen (Archivbild)  
Ο αριθμός των διεθνών αφίξεων στα ελληνικά αεροδρόμια, τον Ιούλιο ήταν 9% αυξημένος σε σχέση με πέρσυ.Το 2016 θα μπορούσε να είναι και πάλι μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.Ωστόσο, τα έσοδα από τον τουρισμό δεν θα αυξηθούν με τον ίδιο ρυθμό.
Υπάρχουν όμως προβλήματα στη Βιομηχανία,που βρίσκεται σε ύφεση,όπως και οι λιανικές πωλήσεις.Οι εξαγωγές έχουν μειωθεί κατά 7 %.
Η κατάσταση στην αγορά εργασίας παραμένει δραματική: Σχεδόν το ένα τέταρτο των Ελλήνων σε ηλικία εργασίας είναι χωρίς δουλειά, ανάμεσα σε ηλικίες 15 έως 24 ετών, είναι περισσότεροι από ένας στους δύο.

 Registrierung von Flüchtlingen in Athen

Μέχρι το Δεκέμβριο, οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν 12-13 δις σε φόρους. 

Flüchtlingslager im griechischen Malakasa
Πρώτον η  Αθήνα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της, σχετικά με το ύψος του απαιτούμενου πλεονάσματος του προϋπολογισμού, από την άλλη πλευρά, θα χρειαστούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν από το τέλος του έτους. Αυτές περιλαμβάνουν περικοπές μισθών μεταξύ των διαφόρων ομάδων των δημοσίων υπαλλήλων, τη δημιουργία ενός νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η οποία θα διευκολύνει, μεταξύ άλλων,τις μαζικές απολύσεις.

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης,ο Τσίπρας μπορεί να καταφύγει μέσα στο φθινόπωρο,σε πρόωρες εκλογές.Η κυβέρνηση επιμένει, ωστόσο, ότι αυτές θα γίνουν το  φθινόπωρο του 2019.
 Παρ 'όλα αυτά, επιμένουν πολλοί πολιτικοί και εμπειρογνώμονες,ότι ο Τσίπρας δεν θα αντέξει μέχρι το 2019 - οι προκλήσεις είναι ακριβώς πάρα πολύ ποικίλες και μεγάλες.


 Touristen auf dem Akropolis-Hügel in Athen  
Εν ολίγοις: Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει τεταμένη. Παρά το γεγονός ότι η οικονομία  λόγω της τουριστικής βιομηχανίας κατά το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε μια εκπληκτικά υψηλή ανάπτυξη. Όμως, η ανάπτυξη των περισσότερων άλλων βιομηχανιών εξακολουθεί να είναι αρνητική. Επιπλέον, η  κυβέρνηση φοβάται μια άλλη κλιμάκωση της κρίσης των προσφύγων.Οι πρόωρη λήξη των διακοπών του Πρωθυπουργού μπορεί να σημαίνει πολλά......
 
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/griechenland-fuerchtet-rueckkehr-der-fluechtlingskrise-a-1107419.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL:Corfiatiko.blogspot.com

http://corfiatiko.blogspot.gr/2016/08/blog-post_806.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...