Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

50 χλμ χωρίζουν τους Κούρδους από το όνειρο και την Τουρκία από τον εφιάλτη (χάρτες)

 
Σάββας Καλεντερίδης

Μπορεί για τον Άσαντ η μητέρα των μαχών να δίδεται στο Χαλέπι, για τους Κούρδους όμως η μητέρα των μαχών δίνεται στην Ιεράπολη/Μένπετζ, και κατά τα φαινόμενα,

είναι υπόθεση ημερών η απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές του Ι.Κ.
Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από το μέτωπο της Ιεραπόλης-Μένπετζ και με τον σχετικό χάρτη που επισυνάπτεται, οι Κούρδοι και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, έχουν απελευθερώσει ήδη το 80% της άλλοτε ιερής πόλης των Ελλήνων, και αναμένεται η ολοκληρωτική απελευθέρωσή της εντός της επόμενης εβδομάδας.


 

Όπως φαίνεται από τον χάρτη που ακολουθεί, οι ΗΠΑ, παρά τις ανοικτές κατηγορίες του ίδιου του Ερντογάν και της κυβέρνησης Γιλντιρίμ, ότι στήριξαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους μάλιστα αποκαλούν τρομοκράτες", συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών της Ιεράπολης, υποστηρίζοντας τους Κούρδους, γεγονός που δείχνει την πολιτική βούληση της Ουάσιγκτον για το θέμα.
Χαρακτηριστικό είναι το εξής: Σε σύνολο 89 αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, το διάστημα από 23 μέχρι 29 Ιουλίου, οι 69 επιθέσεις έγιναν εναντίον στόχων στην Ιεράπολη.
Φυσικά, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η επόμενη φάση που θα ακολουθήσει μετά την απελευθέρωση της ιερής πόλης.
Και εννοούμε την προέλαση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας προς δυσμάς, για να κλείσει ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ διάδρομος μέσω του οποίου επικοινωνούν οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. με την Τουρκία και εκείθεν με την Ευρώπη και τη Δύση.
Ένας διάδρομος που χρησιμοποιείται επίσης για τη μεταφορά προσφύγων στην Τουρκία, η οποία στη συνέχεια τους χρησιμοποιεί ως όπλο, για να εκβιάζει την Ελλάδα και την Ε.Ε.
Θα είμαστε εδώ να σας ενημερώνουμε έγκαιρα, έγκυρα και υπεύθυνα.



Kurdish Forces Split ISIS-Controlled Area in Manbij Into Three Parts 



The US-backed Syrian Democratic Forces (mostly Kurdish YPG units) have successfully splited the ISIS-controlled area in Manbij into three separated parts. Kurdish forces cut-off earch from others the ISIS-controlled Al Naimi neighborhood, the Sheikh Aquil neighborhood and the areas surrounding the Manbij City Hall.
Now, the Kurds will likely launch an operation in order to purge the Sheikh Aquil neighborhood. This will allow to tighten the encirclement of the city center and prevent any successfull logistic of between the remaining ISIS-controlled areas.
The ongoing Kurdish offensive is supported by massive air strikes of the US-led coalition.



https://southfront.org/kurdish-forces-split-isis-controlled-area-in-manbij-into-three-parts/
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/08/50.html


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...