Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΛΑΝΙΑΣ (3 Σεπτεμβρίου)

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝ/ΠΟΛΗ, ΑΛΑΝΙΑ, ΙΚΟΝΙΟ, ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΠΙΣΙΔΙΑ


Με την ευκαιρία της Εορτής της Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάνιας (3/9) διοργανώνεται 9ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην
Κωνσταντινούπολη-Αλάνια-Σελεύκεια-Αλάχαν-Αναμούριο-Ικόνιο-
Σίλλη Ικονίου-Προκόπι-Νεάπολη-Αβανος-Κόραμμα-Σινασσός-
Φαράγγι Περιστρέμματος-Μαλακοπή-Καρβάλη-Εγίρντιρ-Σπάρτη Πισιδίας-Αττάλεια
             
Πρόγραμμα προσκυνήματος

Πέμπτη 1/9 Αθήνα-Κων/λη-Αλάνια.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ώρα 10.15 π.μ. και αναχώρηση μέσω Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια για Αλάνια. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη ώρα 13.35, επιβίβαση σε πούλμαν και περιήγηση στην Πόλη. Θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και θα κατευθυνθούμε προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Φανάρι, τον Κεράτιο Κόλπο και τα άλλα αξιοθέατα της Βασιλεύουσας (ανάλογα με το χρόνο και την κίνηση που θα υπάρχει). Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα κάνουμε μικρή δέηση και θα πάρουμε την ευχή του Πατριάρχη μας. Μικρή προαιρετική στάση για μεσημεριανό φαγητό και επιστρέφουμε στο Ανατολικό Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν για να πετάξουμε για Αλάνια. Άφιξη στο αεροδρόμιο Γκαζίπασα της Αλάγιας αργά το βράδυ, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας στην Αλάνια, δείπνο και διανυτέρευση.

Παρασκευή 2/9 Αλάνια-Αλάχαν-Μουτ-Κιλικία Τραχεία-Αλάνια

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή στο επιβλητικό Μοναστήρι Αλάχαν του 5 αι. που είναι σκαρφαλωμένο στα βουνά του Ταύρου της Ισαυρίας, στην Νότια Μικρά Ασία κοντά στο Μουτ της Μερσίνας. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε νοτίως στο Ανεμούριο, για να θαυμάσουμε το εμπορικό λιμάνι της νότιας Μικράς Ασίας, που ήταν η μεγαλύτερη από τις μικρές πόλεις που διατάσσονταν κατά μήκος της αρχαίας, παράκτιας οδού στη δυτική Κιλικία, γνωστή ως Κιλικία Τραχεία. Το ακρωτήριο αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Τουρκίας και το κοντινότερο σημείο της μικρασιατικής ακτής με την Κύπρο μας, (μόλις 65 χλμ.). Επιστροφή στην Αλάνια. Δείπνο  και διανυκτέρευση στην Αλάνια.

Σάββατο 3/9 Αλάγια-Παναγία Πισιδιώτισσα-Ικόνιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο Πολιτιστικό Κέντρο και τον πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Παναγίας της Πισιδιώτισσας, όπου θα τελεστεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία προς τιμήν της Θαυματουργής Ιεράς Εικόνας του 6ου αιώνα, που εορτάζει αυτή την ημέρα, εξ αφορμής Θαυμάτων παλαιών και προσφάτων,  με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξενάγηση στην πόλη της Αλάγιας και το γραφικό της Κάστρο μέσα στο οποίο υπάρχουν βυζαντινοί ναοί. Μετάβαση στο Ικόνιο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ικόνιο.

Κυριακή 4/9 Ικόνιο-Σύλλη-Προκόπιο-Νεάπολη-Άλυς Ποταμός

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στο Ικόνιο. Αν δοθεί η σχετική άδεια θα γίνει Θεία Λειτουργία (αλλιώς δέηση) και επίσκεψη στη Σίλλη Ικονίου (Sille) και το Ναό των Αρχαγγέλων, που κατάφερε να διασώσει το μοναδικό ελληνικό γλωσσικό της ιδίωμα, το οποίο δεν απαντά σε καμία άλλη περιοχή του ελληνόφωνου κόσμου. Η πόλη, με τις κατακόμβες και τις εκκλησίες της, παρουσίαζε έντονα βυζαντινό χαρακτήρα. Ξενάγηση στο Ικόνιο και τα αξιοθέατα της περιοχής. Θα συνεχίσουμε για Προκόπιο (Ürgüp). Γνωριμία με την πανέμορφη πόλη κλασικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά  παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Επίσκεψη στο σπίτι όπου έζησε και αγίασε ο Αγ.Ιωάννης ο Ρώσος. Επίσκεψη στη Νεάπολη (Nevşehir) την πατρίδα του αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη. Διανυκτέρευση και δείπνο στη Νεάπολη, πάνω στον Άλυ Ποταμό.


Δευτέρα 5/9 Κοιλάδα Κοράματος-Ορτάχισαρ-Σινασσός

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, και ξεκινάμε για ξενάγηση στην Κοιλάδα των Κοράμων (Göreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσική  ομορφιά. Στη συνέχεια, περνώντας από το Ορτάχισαρ, θα μεταφερθούμε στη γειτονική κωμόπολη της Σινασού (Μustafapaşa). Μια μοναδική περιοχή που «κουβαλάει» μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα ευπόρων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και το νεοανακενισθέν μοναστήρι του Αγ.Νικολάου. Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, κατοικία ενός ιστορικού προσώπου, που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στην άκρη της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πέρασμα από  Δείπνο και διανυκτέρευση στη Νεάπολη.

Τρίτη 6/9 Μαλακοπή-Καρβάλη-Φαράγγι Περιστρέμματος

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να δουν την ανατολή του ηλίου από ένα αερόστατο και να περιοδεύσουν την καπαδοκική γη από ψηλά. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, στις 08:30 ξεκινάμε τη διαδρομή μας με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Güzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Φαράγγι του Περιστρέμματος (Ihlara Vadisi), μια πανέμορφη εικόνα πλημμυρισμένη από έντονη βλάστηση και αμέτρητα ασκηταριά. Θα κατηφορίσουμε 290 σκαλοπάτια φθάνοντας στην κοίτη του ποταμού και θα εντυπωσιαστούμε από την μοναδική θέα. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Νεάπολη


Τετάρτη 7/9 Νησίον-Εγίρντιρ-Σπάρτη Πισιδίας

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στην Νεάπολη και αποχαιρετούμε την Καππαδοκία. Ξεκινάμε με κατεύθυνση τη Σπάρτη της Πισιδίας. Εσπερινός (ή δέηση) στο Νησίον της Λίμνης Εγίρντιρ, στον Ι.Ν.των Αγίων Αναργύρων. Περιήγηση στην όμορφη λίμνη και στα αξιοθέατα της  Σπάρτης Πισιδίας. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Σπάρτη της Πισιδίας.

Πέμπτη 8/9 Σπάρτη-Αττάλεια

Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στον Πανηγυρίζοντα Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ     ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ  ΣΠΑΡΤΗΣ. Επίσκεψη Νομάρχη, τον Δήμαρχο και τους τοπικούς παράγοντες. Επιστροφή στην Αττάλεια. Περιήγηση στην όμορφη μεσογειακή πόλη και το Καλειτσι όπου ζούσαν 15 χιλ. ρωμιοί πριν την ανταλλαγή. Περιήγηση της Παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυτέρευση στην Αττάλεια.

Παρασκευή 9/9 Αττάλεια-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα

Δέηση στον ναό του Αγίου Αλυπίου, μεταφορά στο αεροδρόμιο, επιστροφή στην Αθήνα. (11.30)

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο  665 ευρώ.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 -2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ALANYA GRAND OKAN HOTEL (4 αστέρων) με πρωινό και βραδινό.
-1 διανυκτέρευση στο KONYA BERA HOTEL (4 αστέρων) με πρωινό και βραδινό.
-3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CAPPADOCIA SUHAN HOTEL (4 αστέρων) με πρωινό και βραδινό.
-1 διανυκτέρευση στο GRAND ISPARTA OTEL (ή παρόμοιο) με πρωινό και βραδινό.
-1 διανυκτέρευση στο ANTALYA BEST WESTERN KHAN HOTEL
(4 αστέρων) με πρωινό και βραδινό. 
-4 Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη, Κων/λη-Αλάνια  και Αττάλεια-Κωνσταντινούπολη και Κων/λη-Αθήνα με πτήσεις της Pegasus Airlines.  
 -Όλες οι εκδρομές και οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ελληνόφωνη ξεναγός και αρχηγός γκρουπ.

Επί πλέον επιβάρυνση 190 ευρώ για όσους επιθυμούν να μείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο.

Στην πιο πάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Μεσημεριανά γεύματα.
Είσοδοι σε μουσεία.
Τα ποτά στη διάρκεια των δείπνων.
Οι ενδιαφερόμενοι
1) Θα πρέπει να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους τηλεφωνικά και με e-mail στην ηλ.διεύθυνση mathitikigonia@hotmail.com στέλνοντας:
-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους
-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,
-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο, για τους συμμετέχοντες από την Κύπρο απαιτείται διαβατήριο),
-την ημερομηνία γέννησής τους,​
-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

2)Και να καταβάλλουν προκαταβολή 220 ευρώ έως 25 Ιουλίου. Εξόφληση της εκδρομής 16 Αυγούστου

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν ακυρώνονται μετά την αγορά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή

Οι πτήσεις

FLIGHT    DATE    ROUTE    HOURS      
PC   746    01SEP16    ATH-SAW    12:15-13:35      
PC  4226    01SEP16    SAW-GZP    20:50-22:25                                             
PC 4447    09SEP16    AYT-SAW    08:30-09:45      
PC  745    09SEP16    SAW-ATH    15:40-17:15    

Για γενική ενημέρωση διαβάστε:

1.Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών» εκδόσεις Εν Πλω (παραγγελίες τηλ. 2107626193)
2. «Αττάλεια, η αρχόντισσα της Μεσογείου» Εκδόσεις Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού. (παραγγελίες τηλ. 2107626193)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...