Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο;
Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο! Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Ξύσμα 2 λεμονιών 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
½ φλιτζάνι του καφέ νερό
2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο 1 φλιτζ. του καφέ νερό και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι
προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½
φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατώνουμε συνέχεια.
Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.