Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Δείτε μέχρι που μπορεί να χτυπήσουν οι πύραυλοι από τη Βόρεια Κορέα (φωτο)

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τις απειλές πυρηνικού πολέμου από την Βόρειο Κορέα

Διπλωματικοί κύκλοι από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα εκτιμούν πως η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο είναι εκτός ελέγχου και δύσκολα μπορεί να επανέλθει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Μπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να μην πείθει σε ότι αφορά τη βόμβα υδρογόνου όμως τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η Βόρεια Κορέα έχουν ένα ικανότατο βεληνεκές όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, ενώ οι πύραυλοι Taepodong – 3 μπορούν άνετα να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, αλλά η έλλειψη πληροφοριών για τον αριθμό που έχει η Βόρεια Κορέα στη διάθεση της, συντηρεί τις αμφιβολίες για την πραγματική έκταση του κινδύνου, χωρίς όμως να το αποκλείει κανείς.

ScreenShot_20160308131418

Μάλιστα όπως έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα, ο προηγούμενος πύραυλος Taepodong -2 μπορεί να χτυπήσει με άνεση τη Βρετανία (και φυσικά οπουδήποτε στην Ευρώπη).

map_1690086a

Η σοβαρότητα της κατάστασης αναδεικνύεται από το μέγεθος των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα σχεδιάζουν μια ξαφνική απόβαση προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο στρατηγικά σημεία της Βορείου Κορέας και να πραγματοποιήσουν μια σειρά προληπτικών επιθέσεων προκειμένου να αποτρέψουν μια πυρηνική επίθεση.

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τις απειλές πυρηνικού πολέμου από την Βόρειο Κορέα
 North-Korea-nuclear-war-609055

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί σοβαρές τις απειλές της Βόρειας Κορέας ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και ταυτόχρονα κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει τις προκλήσεις, τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη χώρα του να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα οποιαδήποτε στιγμή και να είναι επίσης έτοιμη να προχωρήσει σε μια προληπτική επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βορειοκορεάτικα κρατικά ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις του καταγράφηκαν ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας άρχιζαν τα ετήσια στρατιωτικά τους γυμνάσια, εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, έπειτα από την πυρηνική και την πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, γεγονότα που ώθησαν τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν νέες, πολύ βαρύτερες κυρώσεις.
«Ασφαλώς παίρνουμε τις απειλές αυτού του είδους πολύ σοβαρά… και καλούμε ξανά την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει αυτή την προκλητική ρητορική, να σταματήσει τις απειλές και να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά, τη σημερινή της συμπεριφορά, που οδήγησε σε ακόμη έναν γύρο διεθνών κυρώσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...