Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τρέχουν να γλιτώσουν οι Τζιχαντιστές και οι Σύροι αντικαθεστωτικοί από το Χαλέπι μετά τις ρωσικές επιδρομές

Τουλάχιστον 70.000 Σύροι πολίτες μαζί με τους οποίους και χιλιάδες Τζιχαντιστές και άνδρες της συριακής αντιπολίτευσης (FSA), ντυμένοι γυναίκες η οτιδήποτε άλλο, βρίσκουν καταφύγιο στις γύρω αγροτικές περιοχές στα νότια της πόλης του Χαλεπίου τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Ο λόγος είναι οι ανηλεείς ρωσικοί βομβαρδισμοί οι οποίοι έχουν «σπάσει» το ηθικό των μαχητών του ISIS και του FSA.

Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων είναι η τέταρτη στην συγκεκριμένη πόλη, η οποία ξεκίνησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Εκτός από την επαρχία του Χαλtπίου, οι Σύροι πολίτες μαζί με τους Τζιχαντιστές έχουν βρει καταφύγιο κυρίως σε αγροτικές περιοχές των πόλεων Χομς και Χάμα, και στο απόκρημνο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας κατά μήκος της ακτής, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Την Κυριακή, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι η επίθεση νότια του Χαλεπίου, καθώς και οι επιθέσεις στην περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της αλ-Σαμ (ISIS) θα «προκαλέσουν ένα άλλο μεγάλο κύμα προσφύγων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, οι Ρώσοι κατά τον Νταβούτογλου, πρέπει να αφήσουν τους Τζιχαντιστές να ζουν ανενόχλητοι στην περιοχή, να σφάζουν κόσμο, για να μην προκληθούν νέοι πρόσφυγες. Δεν είναι παραλογισμός οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, αλλά είναι ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο πήγε περίπατο από την στιγμή της ρωσικής επέμβασης στην Συρία.
Οι πιστές δυνάμεις στο καθεστώς της Συρίας και του Ιράν και οι συμμαχικές δυνάμεις της Χεσμπολάχ προετοιμάζουν μια σαρωτικού τύπου χερσαία επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης στην περιοχή του Χαλεπίου , η οποία θα υποστηρίζεται από ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ένας αξιωματούχος του συριακού καθεστώτος, μιλώντας σε μέσο μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε: «Η απόφαση να ξεκινήσει η μάχη του Χαλεπίου έχει ληφθεί… Δεν είναι πλέον κρυφό ότι χιλιάδες Ιρανοί βρίσκονται τώρα στη Συρία και ο ρόλος τους είναι θεμελιώδης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συριακός στρατός, οι Ιρανοί Φρουροί και η Χεζμπολάχ θα επιτεθούν στο Χαλέπι από τρείς πλευρές σαρώνοντας τα πάντα. Όσοι ισλαμιστές αντάρτες δεν προλάβουν να φύγουν θα τους περιμένουν οι επιτιθέμενοι …με άγριες διαθέσεις…!


ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...