Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ρωσικά ΜΜΕ:Αν Κατάρ,Τουρκία και Σ Αραβία εμπλακούν στη συριακή διαμάχη υπέρ της ΙSIS θα ξεσπάσει Γ Παγκόσμιος Πόλεμος

331150.jpeg
Αν το Κατάρ,η Τουρκία και η Σ Αραβία εμπλακούν στη συριακή διαμάχη υπέρ της πλευράς της ISIS δύναται να ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Προηγήθηκε η δήλωση του ΥΠΕΞ του Κατάρ Khalid al-Attiyah ότι η χώρα του θα μπορούσε ν΄αρχίσει μια επέμβαση στη Συρία. Το πολύ πλούσιο καθεστώς του Κατάρ υποστηρίζει δραστήρια τους μαχητές των οργανώσεων που αγωνίζονται εναντίον του συριακού στρατού και της διοίκησης  Assad όπως την Jabhat  al Nusra,Al-Qaïda, Iσλαμικό Κράτος και Ταλιμπάν.
Προηγουμένως αντίστοιχη τοποθέτηση είχαν κάνει οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Σααουδικής Αραβίας που είχαν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να εμπλακούν στη συριακή διαμάχη.
Την ίδια στιγμή η ρωσική αεροπορία, ιρανικές δυνάμεις και συριακός στρατός σημείωσαν πρόοδο στην καταπολέμηση της ISIS  απελευθερώνοντας επί παραδείγματι 5 κοινότητες στα ΝΔ περίχωρα του Χαλεπίου  και εξολόθρευσαν το Εμιράτο του Καυκάσου. Ο σκοπός της συμμαχίας των ρώσων είναι να εκκαθαρίσουν από τρομοκράτες τις μεγάλες πόλεις όπως Χαλέπι, Χάμα και την επαρχία της Λαττάκεια. Στην περίπτωση αυτή θα διακοπεί ο ανεφοδιασμός  από τουρκικά σύνορα της ISIS. Βέβαια αν Riyad, Doha και Άγκυρα διοχετεύσουν στρατιωτική βοήθεια στην ISIS αναμένεται να ξεσπάσει πόλεμος. Κατά συνέπεια είναι πολύ σημαντικό η ρωσική Ομοσπονδία δια των διπλωματικών διαύλων ν΄αποπειραθεί να πείσει αυτές τις χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής στρατηγός Yuri Netkatchev, προσθέτοντας ότι αυτό θα κατορθωθεί πολύ δύσκολα. Ωστόσο υπάρχει η ελπίδα ότι Τουρκία και Σ Αραβία δεν θα τολμήσουν να εισάγουν στρατεύματα στο συριακό έδαφος.  

Pravda 23/10/2015

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...