Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Συντριβές των ισλαμιστών σε Deir Ezzor, Χαλέπι και Χάμα - 285 στόχους κατέστρεψε η ρωσική Αεροπορία σε τρεις ημέρες! (vid)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Aπεγνωσμένα προσπάθησε το ISIL το σαββατοκύριακο να καταλάβει το αεροδρόμιο της Deir Ezzor (από εκεί αναρτήθηκε και βίντεο),
τον στρατηγικό αυτοκινητόδρομο Khanasser-Aleppo στην ανατολική Χάμα και τις πόλεις Al-‘Aziziyah και Tal ‘Arn στο ανατολικό Χαλέπι όπου ο συριακός Στρατός καταλαμβάνοντάς τες είναι πλέον έτοιμος να κλείσει την μεγαλύτερη συριακή πόλη σε ένα "δαχτυλίδι" θανάτου για τους ισλαμιστές.
Η ρωσική Αεροπορία ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα στηρίζοντας τον συριακό Στρατό, πραγματοποιώντας 164 εξόδους και καταστρέφοντας 285 στόχους των ισλαμιστών.
Παράλληλα ρωσικά Su-25 κατέστρεψαν τρία οχυρά του ISIL στην Λαττάκια που ήταν εξοπλισμένα με καταφύγια, αποθήκες, και δεξαμενές καυσίμων, ενώ καταστράφηκε και μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην Δαμασκό.
Στο Χαλέπι ρωσικά Su-34 κατέστρεψαν κέντρο διοικήσεως κοντά στο αεροδρόμιο  Kowaires airbase.
Και οι τρεις επιθέσεις των ισλαμσιτών λόγω αρχικής ορμητικότητας έιχαν δημιουργήσει την εντύπωση προέλασης, όπως κατέληξαν με πολύ σοβαρές απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό που μπορεί να αποδειχθούν κοστοβόρες και καταληκτικές για την τρομοκρατική οργάνωση που πλέον δεν έχει την πρότερη άνεση ανεφοδιασμού σε άντρες και πυρομαχικά.

Αναγκάστηκε να υποχωρήσει από πολλά σημεία της περιοχής του αεροδρομίου της Deir Ezzor και κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Khanasser-Aleppo
Οι πιο μεγάλες απώλειες καταγράφτηκαν στην επίθεση στον αυτοκινητόδρομο Khanasser-Aleppo καθώς επιχείρησαν να κόψουν την βασική δίοδο ανεφοδιαμσού του συριακού Στρατού εντός των δυτικών και βόρειων συνοικιών του Χαλεπίου. Οι δυνάμεις των ισλαμιστών προέλασαν στην αρχή μέχρι τα περίχωρα της πόλης Ithriyah.


Εκεί όμως σταματήθηκαν από τις πολύ καλά εξοπλισμένες -και με υψηλό πλέον ηθικό- δυνάμεις του συριακού Στρατού και λόγω της έκεθεσής τους σε ανοιχτό χώρο βομβαρδίστηκαν ανηλεώς από την ρωσική Αεροπορία.
Στην  πόλη της Al-Salamiyah στην ανατολική Χάμα το ISIS έχασε περί τους 100-120 άνδρες σε αντίθεση με τον συριακό Στραό και τους συμμάχους τους από Ιράν και Ιράκ που υπέστησαν απώλεις 41 ανδρών.
Ανάμεσα στους μαχητές του ISIS που σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις της 66ης τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της 11ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και των ρωσικών ειδικών δυνάμεων ήταν ένας από τους βασικούς διοικητές του, ο Σαουδάραβας Αbu Usama Al-Jazrawi.
Θεωρείται ότι σκοτώθηκε και αυτός από Ρώσο ελεύθερο σκοπευτή στα πλαίσια των ρωσικών επιχειρήσεων εξόντωσης των επικεφαλής των ισλαμιστών
Στο μέτωπο της Deir Ezzor το ISIS έχασε 60 μαχητές οι οποίοιέπεσαν νεκροί στην χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε στις πύλες του αεροδρομίου. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς έπεσαν από τα πυρά της ρωσικής Αεροπορίας, η οποία έχει ως προτεραιότητα να χτυπάειστην Deir Ezzor άμεσα μόλις οι ισλμιστές επιχειρήσουν επίθεση στη συριακή φρουρά της πόλης.
Η πόλη αυτή μαζί με την Ράκκα θεωρούνται τα σημεία-κλειδιά της συριακής σύγκρουσης. Θεωρείται ότι από εκεί μπορεί να διακοπεί ο ανεφοδιαμσός του ISIL της Συρίας από εκείνο του Ιράκ, ενώ πρώτο μέλημα Ρώσων και Σύρων είναι η ανάκτηση των πετρελαιοπηγών καθώς με τα καύσιμά τους κινούνται οι ισλαμιστές τη Συρίας
Μεγάλες μάχες έλαβαν χώρα και στο Tal ‘Arn στην Al-‘Aziziyah στο ανατολικό Χαλέπι. Οι ισλαμιστές προσπαθούν να καταλάβουν εκ νέου τα συριακά προπύργια πριν περικυκλωθεί ολοκληρωτικά το Χαλέπι από τον συριακό Στρατό.
Οι ισλαμιστές ελέγχουν τις ανατολικές και μέρος των νότιων συνοικιών της μεγαλύτερης συριακής πόλης.
Οι απώλειές τους τις τελευταίες δύο ημέρες ξεπέρασαν τους 300 άνδρες σε όλα τα μέτωπα. Μαχητές που δεν αναπληρώνονται πλέον.







pro news

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...