Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Θα σκότωνε κόσμο η ομάδα 'Ε' των Δωδεκαθεϊστών

Νέα στοιχεία για τη δράση της ομάδας "Ε".
Στις τέσσερις βόμβες μεγάλης ισχύος που βρέθηκαν στην κατοχή τους και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν είχαν τυλίξει γύρω από τους σωλήνες με την εκρηκτική ύλη, βόλια από μονόβολα με μονωτική ταινία. Σκόπευαν να τις τοποθετήσουν μεταξύ άλλων στην εφορία και τα δικαστήρια της Καλαμάτας

Ως παρανοϊκά μυαλά αντιμετωπίζονται από τους αστυνομικούς οι συλληφθέντες 12θεϊστές της αυτοαπακαλούμενης «Ομάδας Ε-ΕΥ» που ήθελαν να πολεμήσουν όπως είπαν τους«Βυζαντινούς», δηλαδή τους ορθόδοξους και τους αλλοδαπούς και να επαναφέρουν την καθαρότητα στην φυλή των Ελλήνων.
Όσο ανόητες και παρανοϊκές να ήταν οι απόψεις τους και η ιδεολογική τους βάση, τα αποτέλεσμα από την ένοπλη δράση τους, θα μπορούσαν να καταστούν μοιραία για πολλούς αθώους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, στη κατοχή τους βρέθηκαν καραμπίνες, τόξα, 3.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ στις τέσσερις βόμβες μεγάλης ισχύος που βρέθηκαν στην κατοχή τους και ευτυχώς δεν πρόλαβαν αυτές να τις να χρησιμοποιήσουν, ήταν τυλιγμένα με μονωτική ταινία, βόλια, από μονόβολα γύρω από τον σωλήνα με την εκρηκτική ύλη, και όταν η βόμβες αυτές θα ενεργοποιούνταν θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές και θύματα σε μεγάλη απόσταση από τα βόλια που α εκτινάσσονταν σε διασπορά…
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του News247, κάποιες από αυτές τις βόμβες θα τοποθετούνταν στην εφορία Καλαμάτας και στα δικαστήρια, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η δράση τους ευτυχώς έλαβε γρήγορα τέλος, καθώς μετά την βομβιστική ενέργεια στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά, κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, συγκράτησε την γραμματοσειρά από την πινακίδα ενός ύποπτου αυτοκινήτου που είχε τα γράμματα ΡΜΕ και σίγουρα δεν παρέπεμπε σε αυτοκίνητο προερχόμενο από την Πελοπόννησο, αλλά από την Δράμα.
Επίσης, οι πυροτεχνουργοί ανακάλυψαν από τα θραύσματα των εκρηκτικών μηχανισμών που εξερράγησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά, πως οι βομβιστές, είχαν σφηνώσει την εκρηκτική ύλη στους σωλήνες με κομμάτια εφημερίδας από την Δράμα και τα μικρά κομματάκια που βρέθηκαν, φανέρωσαν την προέλευση των βομβιστών.
Μετά από έρευνες στην Καλαμάτα εντοπίστηκε το μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε στην περιοχή με αυτές τις πινακίδες ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης.
Η γνωριμία τους ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες του News247, μέσω Facebook από το 2009, όπου τον ηγετικό ρόλο τον είχε ο 52χρονος από την Καλαμάτα, άεργος ηλεκτρονικός. Ανάμεσα στους ομοϊδεάτες του, που «στρατολόγησε» από την Δράμα ήταν και ένας πρώην Ειδικός Φρουρός που είχε αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και σταδιακά τα μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν ένοπλη δράση με αφετηρία την Πελοπόννησο.
Στις έρευνες της Ασφάλειας Καλαμάτας και της Ασφάλειας Σπάρτης συμμετείχε και κλιμάκιο αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας από την Αθήνα, ενώ η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί με ενδιαφέρον αλλά απόσταση επί του παρόντος τις εξελίξεις. Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα μέλη αυτής της οργάνωσης και για αυτό οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξάρθρωσή τους.

http://m.news247.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...