Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ «ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μεγάλη ένταση, αναστάτωση αλλά και ανησυχία, οι Τούρκοι παρακολουθούν αυτές τις μέρες τα ρωσικά φορτηγά πλοία να περνούν τα Στενά...
μεταφέροντας πυραύλους και άλλα οπλικά συστήματα που προορίζονται για το μέτωπο της Συρίας, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να τους εμποδίσουν.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτές τα μέρες συνολικά οχτώ ρωσικά φορτηγά πέρασαν τα Στενά του Βοσπόρου και του Ελλήσποντου και ανοίχτηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος, μεταφέροντας πυραύλους και άλλα πολεμοφόδια για τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Συρία κατά των δολοφόνων Τζιχαντιστών.
Όπως έκανε γνωστό η ρωσική εφημερίδα Vlast, αλλά και η τουρκική Hürriyet, τα ρωσικά φορτηγά μεταφέρουν πυραύλους αέρος – εδάφους, εδάφους – εδάφους και εδάφους – αέρος, ενώ παράλληλα μεταφέρουν και βόμβες τύπου KAB – 500S. Οι Τούρκοι ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ σχετικά με αυτέ τις προκλητικές όπως τις χαρακτήρισε ο τουρκικός τύπος ρώσικες νηοπομπές, αλλά δεν υπήρξε κάποια θεαματική αντίδραση.
Η ρωσική Αρκούδα για άλλη μια φορά έδειξε τα «δόντια» της προς την τουρκική πλευρά και οι Τούρκοι αναγκαστικά καθηλωμένοι παρακολουθούν σαν απλοί θεατές αυτή τη νέα ρωσική «παρέλαση»!
Σημεία των καιρών!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...