Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Γ. Μπαλάφας: Η έκδοση της κάρτας του πολίτη, απάντηση στη γραφειοκρατία (Video)

σχόλιο ID-ont: Από την ίδια εφημερίδα πριν μερικούς μήνες μάθαμε ότι αναβάλλεται η Κάρτα του Πολίτη λόγω των αντιδράσεων των συμμετεχόντων στη διαβούλευση (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2015/03/blog-post_29.html). Σήμερα, η "κυβερνητική" εφημερίδα, απλά αναπαράγει χωρίς καθόλου κριτική στάση την κυβερνητική προπαγάνδα!

«Η κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση της κάρτας του πολίτη». «Θα είναι ένα μέσο για την εξυπηρέτηση του πολίτη στην επαφή του τη Δημόσια Διοίκηση, με την οποία θα γίνεται η φυσική ταυτοποίηση και θα απαλλάσσει τον πολίτη από όλη την γραφειοκρατία» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας. Προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή της στο τέλος του 2016, γιατί όπως είπε έχει μεγάλες δυσκολίες ως έργο καθώς προϋποθέτει την έκδοση ενός μητρώου που θα αντικαταστήσει τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά. (σχόλιο ID-ont: Δηλ. πρώτα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και μετά Κάρτα του Πολίτη)

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε είναι απότοκο του εκβιασμού της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία αλλά είναι «τερατολογικό» να χαρακτηρίζεται χειρότερη από τις προηγούμενες. Ο ελληνικός λαός γνώριζε την συμφωνία πριν τις εκλογές.

Αναφορικά με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σημείωσε ότι το 23% που επέβαλε αρχικά η συμφωνία μετετράπη από την κυβέρνηση σε 0%, 6% και 13%. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στη λογική των ισοδυνάμων και της ανακούφισης των σκληρών μέτρων. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι αφορά ένα μικρό αριθμό το 13% ΦΠΑ καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών παρακολουθεί στο Δημόσιο σχολείο. «Δεν μπαίνω στη λογική των χαρακτηρισμών» αρνήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Παιδείας ενώ αναφορικά με το συνταξιοδοτικό σημείωσε ότι δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό στους ανθρώπους γιατί και εδώ ακούγονται τερατολογίες.


http://www.avgi.gr
http://id-ont.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...