Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

O Oμπάμα στέλνει στρατό στη Συρία

σχόλιο Γ.Θ : Τα πιόνια έχουν πάρει θέση εκεί που είχε πει ο Άγιος Παίσιος ότι θα είναι η αρένα του τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Δυστυχισμένη ανθρωπότητα τι σε περιμένει.


Την απόφασή του να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με πηγές από το Κογκρέσο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του πρακτορείου αναφέρει ότι ένας μικρός αριθμός στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων θα σταλούν στη Συρία προκειμένου να συνεργαστούν με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στον αγώνα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με μία πηγή, που μίλησε ανώνυμα στο Reuters, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που θα αποσταλούν στη Συρία θα είναι πολύ μικρός, ενώ ο ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσουν θα είναι καθαρά συμβουλευτικός.
Από τη μεριά του, το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, αναφέρει ότι οι Αμερικανοί κομάντο θα συνεργαστούν με ομάδες στη βόρεια Συρία που έχουν «αποδείξει την αξία τους» στις μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Οι συνεργάτες τους ενδέχεται να περιλαμβάνουν Κούρδους αντάρτες αλλά και αντικαθεστωτικούς διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», συμπληρώνει η πηγή του δικτύου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μακ Θόρνμπερι, η επικείμενη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου καθιστά σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση αισθάνεται την πίεση της «αποτυχημένης πολιτικής» της ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
«Φοβάμαι πως η διοίκηση προσπαθεί να εφαρμόσει περιορισμένα μέτρα, τα οποία όμως αποφάσισε πολύ αργά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τη διαφορά», δήλωσε ο κ. Θόρνμπερι στο NBC News. Μάλιστα, όπως επισήμανε, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί «μία στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους» αλλά μία απόπειρα να «αποτραπεί η καταστροφή μέχρι να λήξει η θητεία της κυβέρνησης».

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...