Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - Τα λιοντάρια απελευθέρωσαν τη Jisr al-Shughour και καθαρίζουν πλέον το Idlib

Στρατής Μαζίδης


Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν αρκετά να γράψουν και να πουν για τα ηρωικά παιδιά του συριακού στρατού.

Έξι μήνες μετά την ύπουλη κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει την πόρτα και να εισβάλλουν στην περιφέρεια του Idlib περίπου 14.000 τζιχαντιστές, πλέον αρχίζει να εκκαθαρίζει και αυτή η επαρχία.

Σύμφωνα με πηγές από το μέτωπο, το πρακτορείο FNA μεταδίδει ότι ο στρατός με τις πολιτοφυλακές απελευθέρωσαν τη στρατηγική σημασίας πόλη Jisr al-Shughour καθώς και σημαντικούς λόφους γύρω από την πόλη.

Για όσους θυμούνται στην Jisr al-Shughour είχε γραφθεί ένα σπουδαίο έπος αντίστασης των 150 ηρωικών στρατιωτών που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο κρατικό νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες.

Πλέον στρατός και λαϊκές δυνάμεις προελαύνουν με σκοπό να απελευθερώσουν θέσεις που ελέγχουν οι ομάδες Ahrar al-Σαμ και Jeish al-Fath.

Τουλάχιστον 300 τακφιριστές σκοτώθηκαν στην περιοχή της Jisr al-Shughour.

Η Jisr al-Shughour βρίσκεται στα δυτικά τμήματα της επαρχία Idlib και είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας καθώς ενώνει παράκτιες πόλεις της Συρίας και τις επαρχίες Idlib και Aleppo.

Μια ενημερωμένη πηγή εντός των συριακών στρατιωτικών τάξεων ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ένα μεγάλο κονβόι της Jeish al-Fath στοχοθετήθηκε και καταστράφηκε από στρατό.

Τέλος στο Khan Sheikhoun καταστράφηκαν τα περισσότερα από τα οχήματα των αγωνιστών, που μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά.

http://www.freepen.gr/2015/10/jisr-al-shughour-idlib.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...