Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Για "πρώτο πυρηνικό πλήγμα" άρχισε να μιλά ο Β.Πούτιν: "Αν μια μάχη είναι αναπόφευκτη τότε θα χτυπήσουμε πρώτοι"! (vid)

του Βασίλη Καπούλα
 
"Αν μια μάχη είναι αναπόφευκτη τότε να χτυπήσεις πρώτος" είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν,
στη σύνοδο της λέσχης Valdai δείχνοντας ότι η στρατηγική ενός πρώτου αιφνιδιαστικού πλήγματος είναι όσο ποτέ άλλοτε πάνω στο τραπέζι για την Ρωσία και δεν θα αφορά μόνο τους ισλαμιστές ενώ τόνισε "οι ΗΠΑ να γνωρίζουν πως δεν θα υπάρξει νικητής σε πυρηνική σύγκρουση, θα αποβεί μοιραία η αντιπυραυλική τους ασπίδα"!
"Δεν υπάρχουν "μετριοπαθείς" και "μη μετριοπαθείς" ισλαμιστές τρομοκράτες στην Συρία, κάποιες χώρες παίζουν με τις λέξεις και χωρίζουν τους τρομοκράτες σε δύο κατηγορίες ενώ παίζουν και διπλό παιχνίδι, λένε ότι μάχονται την τρομοκρατία ενώ έχουν τα δικά τους συμφέροντα (πχ Τουρκία, Κατάρ, ΗΠΑ) και πρόσθεσε πως κάποιοι χρησιμοποιούν και χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές τρομοκράτες για να ανατρέπουν κυβερνήσεις" τόνισε ο Β.Πούτιν.
"Οι ΗΠΑ παραπλάνησαν τον κόσμο σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ενώ η αντιπυραυλική τους ασπίδα μπορεί να θεωρηθεί ως επιθετική κίνηση και να βλάψει ακόμη και τις ίδιες τις ΗΠΑ, δεν θα υπάρξει νικητής σε πυρηνική σύγκρουση"!
O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην συνεδρίαση της 12ης ετήσιας συνάντησης της Λέσχης Valdai στο Σότσι απηύθυνε πολλαπλά μηνύματα:
"Η εμφάνιση των πυρηνικών όπλων έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικητής σε μια παγκόσμια σύγκρουση. Μπορεί να υπάρξει μόνο ένα αποτέλεσμα, η εγγυημένη αμοιβαία καταστροφή" είπε ο πρόεδρος Πούτιν και πρόσθεσε:
"Αποδείχθηκε ότι η ανθρωπότητα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει περισσότερα καταστρεπτικά όπλα κατέστησε την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου χωρίας νόημα... Επί την ευκαιρία, η γενιά των παγκόσμιων ηγετών του '50-60-70 και του '80 θεώρησαν την χρήση στρατιωτικής δύναμης ένα εξαιρετικό μέτρο"...
"Παρόλ' αυτά το περιοριστικό αποτέλεσμα των πυρηνικών όπλων έχει υποτιμηθεί στον σημερινό κόσμο...Κάποιοι έχουν παραισθήσεις ότι σε περίπτωση παγκόσμιας σύγκρουσης, η μια πλευρά μπορεί να πετύχει νίκη με μη αναστρέψιμες, μη αποδεκτές συνέπειες για τον νικητή".
Ο ηγέτης της Ρωσίας, τόνισε ότι ο διάλογος για τη Συνθήκη μείωσης των στρατηγικών όπλων πρέπει να συνεχιστεί αλλά οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από την Συνθηκη ΑΒΜ (Ballistic Missile Τreaty).
"Το Ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα έχει επιλυθεί. Όπως έχουμε πει, το Ιράν δεν αποτελεί απειλή όπως ποτέ δεν αποτέλεσε". Συνεπώς, ο λόγος που υποτίθεται πως ώθησε τις ΗΠΑ στη δημιουργία ενός πυραυλικού αμυντικού συστήματος έχει εξαφανιστεί, η υποτιθέμενη απειλή του Ιράν ήταν μια προσπάθεια να παραπλανηθεί ο κόσμος και να αλλάξει η ισορροπία των παγκόσμιων δυνάμεων".
"Είναι πολύ επικίνδυνο να επιβάλεις την θέληση σου σε γεωπολιτικούς αντίπαλους και το Ιράν είναι ένα απτό παράδειγμα"
"Την Ρωσία ανησυχεί η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της" και έκανε λόγο για ανάγκη να εκδημοκρατιστούν οι ΗΠΑ!
"Η στρατιωτική ισχύς ήταν και θα παραμείνει ένα εργαλείο διεθνής πολιτικής με το ερώτημα να παραμένει αν αυτή θα χρησιμοποιηθεί όταν όλα τα υπόλοιπα μέσα εξαντληθούν για να αντιμετωπιστούν οι κοινές απειλές"
"Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ψευδείς δικαιολογίες, τιμωρούν όποιον τολμά να παραβιάσει τις αμερικανικές μονομερείς κυρώσεις. Είναι αυτός τρόπος συμπεριφοράς προς συμμάχους; Όχι, είναι ένας τρόπος να τιμωρείς υποτελείς που τόλμησαν να δράσουν μονομερώς, τους τιμωρείς για κακή συμπεριφορά" είπε ο Β.Πούτιν.
"Ποιος δημιούργησε την κατάσταση στην Ουκρανία; Η θέση της Ρωσίας είναι ότι δεχόμαστε οποιαδήποτε επιλογή θα κάνει ο λαός της Ουκρανίας αλλά είμαστε εναντίον αυτού του είδους της αλλαγής κυβέρνησης και κατ' επέκταση ισχύος, είναι κακό για οποιαδήποτε χώρα στο κόσμο και για μια πρώην σοβιετική δημοκρατία είναι εντελώς απαράδεκτο"!
"Η δημιουργία των οικονομικών συνασπισμών με μέσα τις επιβολές συνθηκών, αναμφισβήτητα θα αποτύχει να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή και θα "φυτέψουν" ωρολογιακές βόμβες για μελλοντικές συγκρούσεις"
"Η κατάληψη της πρωτεύσουσας του Ιράκ ή της πρωτεύσουσας της Συρίας θα έδινε στο ISIS  την αφετηρία για παγκόσμια επέκταση ενώ οι τρομοκράτες θα είχαν μια επίσημη εξουσία, δεν πρέπει να επιτραπεί στους τρομοκράτες να επεκταθούν σε άλλες περιοχές".
"Μια στρατιωτική νίκη στη Συρία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την κύρια επιδίωξη: να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία".
Στόχος των ΗΠΑ είναι να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ η Ρωσία στοχεύει στο να βοηθήσει την Δαμασκό εναντίον της τρομοκρατίας, να νικήσουμε τους τρομοκράτες. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος σωστος δρόμος".
"Μας κατηγορούν ότι χτυπάμε λάθος στόχους. Πείτε μας ποιοι στόχοι είναι σωστοί, αν γνωρίζετε. Αλλά δεν μιλάτε. Πείτε μας ποιους στόχους δεν πρέπει να χτυπάμε, πάλι αρνείστε να μιλήσετε".
Καταιγιστικός ο Β.Πούτιν με πολλαπλά μηνύματα προς όλους...





pronews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...