Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ρωσικά ΜΜΕ: πρόβα εισβολής η μαζική εναέρια τουρκική παραβίαση του ελληνικού FIR ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου

Είκοσι τουρκικά μαχητικά  αεροσκάφη F-16  παραβίασαν το ελληνικό εναέριο χώρο.
Ως πρόβα μαζικής  εναέριας  τουρκικής «εισβολής» παρουσιάζει ο ρωσικός τύπος την ξεδιάντροπη, προκλητική «είσοδο» τουλάχιστον 20 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, στο κεντρικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι είκοσι τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς κανόνες, την Δευτέρα παραβίασαν την εναέρια  Ζώνη Πληροφοριών (FIR Αθηνών) και τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.

tyrkey 1


Ήταν από τις πιο μαζικές «τουρκικές εισβολές» ανήμερα του Στρατηλάτη Αγίου Δημητρίου προστάτη της πόλεως της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζουμε από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ότι ανήμερα της εορτής του Αγίου 26 Οκτωβρίου  του 1912, ο ελληνικός στρατός εισέρχονταν στην πόλη της Θεσσαλονίκης μετά από 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς. Όπως είχε δηλώσει και ο Τούρκος Διοικητής της  Θεσσαλονίκης τότε, Χασάν Ταξίν Πασάς παραδίδοντας την πόλη στην Ελλάδα, «από τους Έλληνες την πήραμε στους Έλληνες την παραδίδουμε».

Προφανώς το «μήνυμα» των Τούρκων είχε να κάνει με το γεγονός αυτό,  αλλά και με το ότι η πόλη αυτή ήταν γενέτειρα του Κεμάλ . Τίποτα δεν είναι τυχαίο από τους Νεοθωμανούς, ας μην το ξεχνάμε ποτέ.


«Πέντε ομάδες των 14 μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία ήταν σημειωτέων οπλισμένα καθώς και 6 μεμονωμένα αεροσκάφη, διέπραξαν 15 παραβάσεις και 31 παραβιάσεις», αναφέρει το άρθρο. Τα τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν  στο βόρειο-ανατολικό, νότιο-ανατολικό  και  κεντρικό  Αιγαίο, όπου αναχαιτίσθηκαν από την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με το  ελληνικό Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015, από τον Ιαν – Αυγ καταγράφηκαν 1306 παραβάσεις και  101 παραβιάσεις του εναέριου χώρου, από ομάδες τουρκικών  στρατιωτικών αεροσκαφών. Από αυτές  περιλαμβάνονται και 28 υπερπτήσεις πάνω από το  ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με άρθρο μας στην ιστοσελίδα μας με τίτλο (Ο ρωσικός τύπος μιλάει για απρόκλητες τουρκικές παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδος!), πρώτοι από όλους έχουμε τονίσει ότι επισταμένα ο ρωσικός τύπος μέσω μεγάλων πρακτορείων ειδήσεων αλλά και άλλων ΜΜΕ, παρουσιάζει την προκλητικότητα των Τούρκων, ενδεικτικού του τεράστιου ενδιαφέροντος της Ρωσίας για το Αιγαίο.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι «τσεκάρονται» καθημερινά, διότι καθόσον φαίνεται έχουν ανοίξει πολλά και λίαν επικίνδυνα μέτωπα. Τονίζουμε επίσης  εδώ και πολύ καιρό ότι η Άγκυρα θα θελήσει να «εξάγει» προς το Αιγαίο Πέλαγος, τα «προβλήματα της», θεωρώντας ότι η πατρίδα μας  δεν μπορεί να αντιδράσει.  Βέβαια τονίζουμε ότι το  ίδιο πίστευαν και κάποιοι «άλλοι» πριν 70 χρόνια και πήραν την  κατάλληλη απάντηση τέτοιες μέρες στα Αλβανικά βουνά.


ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...