Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

J-20: Ο "μαύρος δράκος" της Κίνας έχει στόχο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα! (βίντεο)

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη του νέου κινεζικού μαχητικού 5ης γενιάς J-20 και για πρώτη φορά απελευθερώθηκε βίντεο με το αεροσκάφος να πραγματοποιεί ελιγμούς σε χαμηλό ύψος και να εντυπωσιάζει με την ευελιξία του, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του. Οι δοκιμές έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2012.

Η πρώτη πτήση του μαχητικού έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2011. Σήμερα πραγματοποιούν πτήσεις δύο ή τρία πρότυπα τού αεροσκάφους, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει 60 δοκιμαστικές πτήσεις.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του J-20 εξακολουθούν να είναι άκρως απόρρητα, αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται περισσότερο για ένα αεροσκάφος της κατηγορίας του Su-34 και του F-15E Strike Eagle, δηλαδή κρούσης με δευτερεύοντα ρόλο την αναχαίτιση.
Κατ’ εκτίμηση το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος – επιφανείας εναντίον πλοίων και θα μπορεί να διεξάγει μάχη με στολίσκους αεροπλανοφόρων. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα προορίζεται για διάτρηση της αντιαεροπορικής άμυνας των Ομάδων Μάχης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για ανάπτυξη ενός νέου βλήματος αέρος-επιφανείας, υπερηχητικού, με μεγάλη γόμωση, προορισμένου να καταστρέφει τα αεροπανοφόρα, το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό εξοπλισμό του αεροσκάφους σε τέτοιες αποστολές.
Ιδού μερικές νέες φωτογραφίες του J-20, όπου διακρίνονται περισσότερες λεπτομέρειες του κινεζικού στελθ αεροσκάφους.



Ιδού και τα δυο βίντεο από τις συνεχιζόμενες δοκιμές των πρωτοτύπων του J-20 που απελευθερώθηκαν μόλις χθες.
 πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...