Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρώην δ/ντης CIA: «Το Άγαλμα της Ελευθερίας επόμενος στόχος»

Το άγαλμα της Ελευθερίας κατέδειξε ως τον επόμενο στόχο τρομοκρατών οι οποίοι θα επιχειρήσουν να εκδικηθούν για ένα στρατιωτικό κτύπημα εναντίον του Ιράν, ο πρώην διευθυντής της CIA James Woolsey.

Ο Woolsey ο οποίος είναι τώρα πρόεδρος του ιδρύματος το Θεμέλιο για την Άμυνα των Δημοκρατιών έκανε την παραπάνω δήλωσε μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοσταθμό WABC της Νέας Υόρκης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου  εάν προβλέπει επιθέσεις της φιλο-ιρανικής οργάνωσης Hezbollah η οποία δραστηριοποιείται στο νότιο Λίβανο, και η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική από τις ΗΠΑ και άλλα κράτη, ο Woolsey απάντησε καταφατικά.



«Έχουν» εννοώντας το Ιράν «την Hezbollah και πρόκειται για την πιο οργανωμένη επαγγελματικά τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο. Μπροστά της η al-Qaeda μοιάζει με ένα συνονθύλευμα  ερασιτεχνών.

Και επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Woolsey, για να συνεχίσει:

«Πρόκειται να έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα από την τρομοκρατία, εάν συνεχίσουμε να επιμένουμε το Ιράν να αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό.

Έτσι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια, ή διάσημα σύμβολα της χώρας όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, ή εβραϊκές συναγωγές στις ΗΠΑ.

Υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός στόχων που η Hezbollah θα μπορούσε να κτυπήσει και πιθανόν θα το πράξουν…»

defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...