Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έλληνας κατασκεύασε αεροπλάνο. Οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για την αξιοποίησή του!

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος όχι μόνο κατάφερε να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη, αλλά έκανε να …παραμιλάνε για εκείνον αμερικανικές εταιρείες!
Κι αυτό γιατί ο έλληνας αεροναυπηγός και πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας είναι και ο δημιουργός δυο αεροσκαφών! Οπότε και οι αμερικανοί έχουν εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον τους για την εμπορική αξιοποίηση του αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα.

Ο δημιουργός ήταν αστυνομικός και όπως λέει «τα λεφτά δεν περίσσευαν». Όταν επισκέφθηκε ειδικά καταστήματα στον Καναδά, κάποιος τού έδωσε την ιδέα να κατασκευάσει αεροπλάνο με υλικά που μπορούσε να βρει. 

Έτσι, κατασκεύασε το πρώτο του ξύλινο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τοποθέτησε κινητήρα αυτοκίνητου.
Το αεροσκάφος ολοκληρώθηκε και πήρε το όνομα  «Λυγκιστής» ενώ αν και θεώρησε ότι είχε πλέον εκπληρώσει το όνειρό του και ότι δεν θα επιχειρούσε κάτι ανάλογο, εκείνος κατασκεύασε το δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6.
Φυσικά όταν πέταξε, κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή, όπως χαρακτηριστικά είπε…



Πηγή: nooz.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...