Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στην Ιαπωνία πεθαίνουν από πείνα, όχι στην Ελλάδα...


Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και φαγητό ζούσε για αρκετό καιρό μια οικογένεια στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα τόσο οι γονείς, όσο και ο 30χρονος γιος να βρεθούν νεκροί μέσα στο σπίτι τους.

Τα πτώματα, που ήταν σε αποσύνθεση, βρήκε η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στην περιοχή Σαϊτάμα, βόρεια του Τόκιο,  όταν πήγε να εισπράξει τα ενοίκια έξι μηνών.

Η φτώχεια έχει αυξηθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ιαπωνία εξαιτίας της μεγάλης αστάθειας στην αγορά εργασίας.
Αυτά ας τα βλέπουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα που εργάζονται για την τρόϊκα: Κανένα κανάλι στην Ιαπωνία δεν δείχνει την πραγματική φτώχεια που βιώνουν εκατομμύρια Ιάπωνες, αντίθετα με την Ελλάδα που λόγω κοινωνικών συνθηκών (δεμένη οικογένεια, αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο κλπ) δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές. Oι Έλληνες ούτε πεινάνε, ούτε θα πεινάσουν. Αλλά χάνουν προοδευτικά την ελευθερία τους και εν συνεχεία την ταυτότητά τους και τον εθνικό τους πλούτο.
Προτιμούν να "διαφημίζουν" με πολύωρα ρεπορτάζ τους 25.000 άστεγους από τους οποίους τα δύο τρίτα είναι λαθρομετανάστες, για να στείλουν μήνυμα στους υπόλοιπους δήθεων "τι τους περιμένει" αν δεν σκύψουν το κεφάλι στην τρόϊκα και στα Μνημόνιά της. Σε μια τεράστια ψυχολογική επιχείρηση, όπου βέβαια η διαπλοκή που συνεργάζεται με τους ξένους παίζει τον δικό της κρίσιμο ρόλο. Και όλα αυτά σε μία ΕΕ με συνολικά 4,5 εκατομμύρια άστεγους!

defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...