Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η αναγέννηση της Ρωσικής υπερδύναμης, συνεχίζεται...

Κατά τα άλλα δεν πάμε για πόλεμο...
Ο δρόμος για την μεγάλη επιστροφή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας θα περάσει μέσα από φλόγες δυστυχώς.
Οι δυνάμεις της νέας τάξης δεν έχουν μάθει να κάνουν πίσω, ακόμα και όταν φτάνουν μπροστά από το γκρεμό...
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΚΤΟΣ

Συνεχίζεται η ενίσχυση του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου 
 ImageΣυνεχίζεται η ενίσχυση του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου με την ανάπτυξη ενός νέου Συντάγματος αυτοκινούμενων  βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων τύπου RS-24 Yars στην περιοχή Teikovo.
Το πρώτο Σύνταγμα αυτού του συστήματος το οποίο αποτελείται από τρία Τάγματα αναπτύχτηκε τον Αύγουστο του 2011, ενώ δύο από τα τρία Τάγματα του δεύτερου Συντάγματος έχουν ήδη αναπτυχτεί στην περιοχή από το Δεκέμβριο του 2011.
Το κάθε Τάγμα διαθέτει τρία βλήματα οπότε και τα δύο Συντάγματα μαζί διαθέτουν 18 βλήματα. Μετά την ολοκλήρωση της δύναμης του δεύτερου Συντάγματος οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ενεργοποιήσουν δύο ακόμα μονάδες εντός του 2012.
Η πρώτη βρίσκεται στο Novosibirsk στη Σιβηρία και η δεύτερη στο Kozelsk στην κεντρική Ρωσία. Οι πύραυλοι RS-24 και Topol-M θα αποτελέσουν τους πυλώνες της χερσαίας δύναμης πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας η οποία θα συνιστά το 2016 το 80% των συνολικών ρωσικών πυρηνικών δυνατοτήτων.

Τα ρωσικά Mistral θα έχουν βαρύτερο οπλισμό από τα αντίστοιχα γαλλικά


ImageΤα γαλλικά ελικοπτεροφόρο κλάσης Mistral που αυτή την περίοδο το ρωσικό Ναυτικό ναυπηγεί θα εξοπλιστούν με ρωσικά οπλικά συστήματα σύμφωνα με τον Αρχηγό του Ναυτικού της χώρας Ναύαρχο Vladimir Vysotsky. Τα ρωσικά πλοία θα είναι σύμφωνα με τον Ρώσο Ναύαρχο καλύτερα εξοπλισμένα από τα γαλλικά πλοία της ιδίας κλάσης.
Τα ρωσικά πλοία θα εξοπλιστούν με περισσότερα οπλικά συστήματα για την αντιμετώπιση αεροπορικών και υποβρύχιων απειλών. Σημειώνεται ότι τα γαλλικά πλοία διαθέτουν ελαφρύ κυρίως αντιαεροπορικό οπλισμό αποτελούμενο από δύο εκτοξευτές πυραύλων Simbad.
Τα ρώσικα πλοία θα επιχειρούν εντός ναυτικών δυνάμεων κρούσης και θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους εξοπλισμένους με ειδικές πολεμικές κεφαλές, χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες

Την ανάπτυξη δύο ανταγωνιστικών πρωτοτύπων μαχητικών 5ης γενιάς προτείνει ο Rogozin


ImageΤην άποψη ότι θα πρέπει να αναπτυχτούν δύο διαφορετικά ανταγωνιστικά πρωτότυπα μαχητικά 5ης γενιάς για την ρωσική Αεροπορία προωθεί ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Dmitry Rogozin. Την θέση αυτή την παρουσίασε ο Ρώσος αντιπρόεδρος κατά την διάρκεια συνάντησης του με βουλευτές του ρωσικού κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον Dmitry Rogozin το μελλοντικό μαχητικό θα πρέπει να ενσωματώνει όλα τα αναγκαία τεχνικά χαρακτηριστικά ενός μαχητικού 5ης γενιάς όπως τεχνολογία stealth, υπερηχητική ταχύτητα χωρίς μετακαυστήρα, σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, ραντάρ και οπλισμό. Η ανάπτυξη δύο πρωτοτύπων θα συνέβαλε στην παρότρυνε τον ανταγωνισμό και θα συνέβαλε στην βελτίωση των αεροσκαφών σύμφωνα με τον Ρώσο αντιπρόεδρο. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...