Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας: "H Ρωσία οφείλει να είναι ετοιμοπόλεμη"


Ιστοσελίδα RT News

Αναφερόμενος σε θέματα εκτός της σφαίρας του μεταφυσικού, ένας υψηλόβαθμος κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε σε προχθεσινή συνέντευξή του σε ρωσικό εκδοτικό οίκο ότι η Ρωσία οφείλει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση των εν εξελίξει διεθνών γεγονότων, που είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθούν σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

"Υπάρχουν πολλές διεργασίες εν εξελίξει ανά τον κόσμο, στις οποίες η Ρωσία οφείλει να διαδραματίσει έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο", δήλωσε ο Vsevolod Chaplin, υψηλόβαθμος κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε συνέντευξή του στον ρωσικό εκδοτικό οίκο Svobodnaya Pressa ("Ελεύθερο Τύπο"). "Οι οικονομικές και κοινωνικές αντιθέσεις που έχουν προκύψει σε όλο τον κόσμο σήμερα είναι τόσο έντονες, ώστε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα θα επακολουθήσουν μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις".

Ο Chaplin τόνισε ότι η ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να παραμείνουν "ετοιμοπόλεμες", ώστε να αποτρέψουν ένα ξέσπασμα στρατιωτικών επεισοδίων εντός της ρωσικής επικράτειας ή γύρω από αυτήν.

Η ακριβής δήλωση του Ρώσου κληρικού είναι η εξής: "Για να εξασφαλίσουμε ότι αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα εξαπλωθούν μέσα στο έδαφός μας, ή πλησίον των συνόρων μας, θα πρέπει να διατηρηθούν οι ένοπλες δυνάμεις μας ετοιμοπόλεμες".

"Η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση όλων των κρίσεων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε πόλεμο, είτε πρόκειται για τη Μέση Ανατολή, είτε για την Κεντρική Ασία, όπου η κατάσταση είναι επίσης τεταμένη", υπογράμμισε ο αξιωματούχος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

"Θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα κατορθώσουμε να αποφύγουμε έναν μεγάλης εμβέλειας πόλεμο", προειδοποίησε ο Vsevolod Chaplin, προσθέτοντας ότι "η τρέχουσα τροχιά του πολιτισμού είναι τέτοια, ώστε να είναι ικανή να οδηγήσει στην πλήρη ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων".
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...