Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κουβέρτα Επιβίωσης, ένα απαραίτητο αξεσουάρ.

Έχουμε πει, ότι στο σακίδιο επιβίωσής μας, τα υλικά που βάζουμε θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικά και αν είναι δυνατόν να έχουν πολλαπλές χρήσεις. Ένα από αυτά είναι η κουβέρτα επιβίωσης. Πιθανόν να έχετε δει πως είναι, σε κάποια ταινία ή στις ειδήσεις. Η κουβέρτα επιβίωσης έχει μια επιφάνεια η οποία αντανακλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό την θερμότητα (πλέον κυκλοφορούν και με διπλή επιφάνεια οι οποίες είναι λίγο ακριβότερες). Επίσης είναι φτιαγμένη από πολύ ελαφρά και λεπτά υλικά και όταν είναι τυλιγμένη, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο κιτ επιβίωσής μας. Η τιμή της δε, την κάνει ασυναγώνιστη, καθώς είναι πάμφθηνη, περίπου 3-4 ευρώ, ειδικά αν συγκρίνετε την τιμή σε σχέση με αυτά που μας προσφέρει.

Η κουβέρτα επιβίωσης χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα σωστικά συνεργεία για να κρατήσουν ζεστό κάποιον ασθενή, όπως άτομα που έχουν υποστεί κάποιο σοκ, εγκαύματα, υποθερμία κτλ. Ας δούμε όμως και μερικές άλλες χρήσεις, που πιθανόν ούτε ο κατασκευαστής της δεν είχε φανταστεί.

  • Επειδή αντανακλά την θερμότητα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν ανακλαστήρα, κοντά σε μια φωτιά, για να μας ζεσταίνει την πλάτη.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέντα για να μας προστατέψει από την βροχή ή να την φορέσουμε ως αδιάβροχο κάνοντας μια τρύπα στην μέση, απ’ όπου θα περάσουμε το κεφάλι μας. Καλό είναι πρώτα να κολλήσουμε ένα κομμάτι φαρδιά κολλητική ταινία και εκεί επάνω να κάνουμε το σχίσιμο. Έτσι το σχίσιμο θα μείνει σταθερό σε εκείνο το σημείο και δεν θα προχωρήσει παραπέρα.
  • Η αντανακλαστική της επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε σήμα, με την βοήθεια του ήλιου, σε κάποιο ιπτάμενο σωστικό μέσο και όχι μόνο.
  • Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να μαγειρέψουμε με την βοήθεια του ήλιου. Απλώστε την κάτω. Στην μέση τοποθετήστε το σκεύος μαγειρέματος και δώστε της μια κλίση, να κοιτά προς το σκεύος. Έτσι θα αντανακλά μεγάλο ποσοστό της ηλιακής ενέργειας στο σκεύος μας.
  • Σε περίπτωση βροχής, ανοίξτε την και στερεώστε την καλά, για να μαζέψετε πόσιμο νερό.
  • Σε συνδυασμό με μια μεγάλη, ανθεκτική σακούλα σκουπιδιών, έχετε εύκολα και γρήγορα ένα φτηνό, αδιάβροχο sleeping bag/κατάλυμα.

Οι χρήσεις της, την κάνουν απαραίτητο αξεσουάρ, γι’ αυτό μην ξεχάσετε να την συμπεριλάβετε στο σακίδιο επιβίωσης. Ακόμα και αν δεν την χρειαστείτε ο ίδιος, μπορεί να την χρειαστεί κάποιος άλλος που χρήζει βοήθειας.

πηγη

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...