Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Η Εκκλησία της Ελλάδος από την Οθωμανική αιχμαλωσία πέρασε στην κομματική και φραγκική-δυτική αιχμαλωσία

Γιώργος Παύλος
Καθ. Φυσικής και φιλοσοφίας ΔΠΘ


σχόλιο Γ.Θ : Ένα απόσπασμα της επιστολής του καθηγητή που απέστειλε στους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το υπόλοιπο της επιστολής θα δημοσιευθεί σε ξεχωριστές αναρτήσεις αλλά όποιος θέλει, στο τέλος της ανάρτησης μπορεί να βρει τον σύνδεσμο για ολόκληρο το άρθρο
Ανοικτή επιστολή στους ορθόδοξους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εισαγωγή

Η Ελλάδα σήμερα ως τόπος ιστορικός από κάθε άποψη, διέρχεται την πλέον επικίνδυνη και τραγική φάση της ιστορίας της. Διότι η παρούσα κρίση ξεθεμελιώνει εκτός τον άλλων και τον ίδιο τον πολιτισμό της και εκδιώκει από την ιστορία τον Χριστό και τον Έλληνα. Μετά τη δολοφονία του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια άρχισε η υπόγεια διάβρωση της Ελλαδικής Εκκλησίας ως διοίκηση αλλά και της ελληνικότητας και της Ορθοδοξίας γενικότερα. Κατ’ ουσίαν η Εκκλησία της Ελλάδος από την Οθωμανική αιχμαλωσία πέρασε στην κομματική και φραγκική-δυτική αιχμαλωσία. Σήμερα ζούμε τους ιστορικούς καρπούς αυτής της πνευματικής και εκκλησιαστικής αιχμαλωσίας. Διότι, όταν η εκκλησιαστική ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος έμενε απόρθητη από την κρατική κομματική και πολιτική επιβολή, εσώζετο ο ελληνικός λαός. Όταν εκάμπτετο αυτή η αντίσταση, τότε είχαμε εθνικές καταστροφές. Σήμερα ζούμε αυτή την πρωτόγνωρη ιστορική πρόκληση, να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε στην Ελλάδα ως Ελληνικό και Ορθόδοξο Έθνος, στην οποία καλείται ο εκκλησιαστικός κόσμος να πάρει την πρέπουσα θέση αντίστασης πριν να είναι πολύ αργά.

Στην επιστολή αυτή επισημαίνουμε μερικά καίρια ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την ιστορική ευθύνη της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος όσο και με τη σύγχρονη πολυδιάστατη κρίση, τόσο ελληνική όσο και παγκόσμια. Μαζικοί εμβολιασμοί με θανατηφόρα γενετικά εμβόλια που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων και μεταλλάσσουν τον ανθρώπινο γενετικό κώδικα, δηλαδή μεταλλάσσουν την ίδια την ανθρώπινη φύση. Μεταανθρωπισμός, Επανεκκίνηση και Νέα Παγκόσμια Τάξη. Παγκόσμιος έλεγχος του ανθρώπινου πλάσματος. Κατάργηση του αυτεξούσιου. Ιατρική τρομοκρατία και ιατρική δικτατορία. Ομοφυλοφιλία και Έμφυλες Ταυτότητες. Οικουμενισμός και Παπισμός.

Αποορθοδοξοποίηση του κόσμου και διωγμός του Χριστού και του ανθρώπου από την Ελλάδα και την ιστορία.

Άγιοι ιεράρχες, είναι πολύ δύσκολο και επίπονο ένας λαϊκός και αμαρτωλός άνθρωπος να ευρίσκεται στην ανάγκη να ασκήσει καλόπιστη μεν υϊκή και αγαπητική, πλην όμως αυστηρή κριτική στις κεφαλές της εκκλησίας του Χριστού.

Ο Χριστός εν τέλει είναι ο Μόνος αληθής και αλάθητος κριτής όλων των ανθρώπων.

Για αυτό σας παρακαλούμε να εκλάβετε όλα όσα ακολουθούν πιο πολύ ως ένα μάθημα ενός πανεπιστημιακού δασκάλου, ο οποίος προσπαθεί κυρίως να δείξει την αλήθεια των πραγμάτων και όχι να στήσει κατηγορητήριο, έστω και αν όσα ακολουθούν, φαίνονται να έχουν και αυτή τη μορφή. Με τίποτα δε χαιρόμεθα να κρίνουμε τους επισκόπους της εκκλησίας μας και τους γνήσιους διαδόχους των Αγίων Αποστόλων. Διότι εμείς ως ελάχιστοι όλων, νοιώθουμε την ανάγκη και θέλουμε να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε να δούμε όλη την εκκλησιαστική ιεραρχία της Ελλάδος να συντάσσεται με την Αλήθεια της Εκκλησίας, όπως τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα στα πρόσωπα Αγίων ιεραρχών και Αγίων προσώπων, ασκητών μοναχών κλπ. Εάν εσείς μας δείξετε πως κάνουμε λάθος στις διαπιστώσεις μας, εμείς πρώτοι θα ζητήσουμε δημόσια συγνώμη και θα σας φιλήσουμε τα πόδια για να μας συγχωρήσετε όπου σας αδικήσαμε.

Μολονότι ασκούμε έντονη ή και σκληρή κριτική, αυτή αφορά ενέργειές σας ή παραλείψεις σας, όχι όμως τα πρόσωπά σας. Συγχρόνως σας αναγνωρίζουμε ως τις Αγίες κεφαλές της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πρέπει να μας ακούσετε και να μας καταλάβετε. Κυρίως να νοιώσετε πως σας αγαπάμε και σας σεβόμεθα όσο και αν ασκούμε κριτική στις πράξεις σας, διότι πονάμε για την Εκκλησία της Ελλάδος και για όλη την Ελλάδα και για όλη τη Χριστιανοσύνη. Για αυτό δεν ακολουθούμε άλλους δρόμους, είτε αποτείχισης είτε ό,τι άλλο, αλλά ενώ επιμένουμε να μένουμε εντός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, αναγνωρίζοντάς σας ως τους επισκόπους μας, συγχρόνως σας θέτουμε τους έντονους και ίσως αυστηρούς προβληματισμούς μας, ως παιδιά προς γονείς. Για αυτό θα σταθούμε πραγματικοί υπηρέτες σας και αρωγοί σας σε κάθε προσπάθεια κατανόησης και ανατροπής του κακού. Γνωρίζουμε πως κινούμεθα στην κόψη του ξυραφιού κινδυνεύοντας να θεωρηθούμε ιεροκατήγοροι ή να δημιουργήσουμε το όποιο πρόβλημα στον εκκλησιαστικό χώρο. Όμως σας βεβαιώνουμε πως η συνείδησή μας, μας επιτάσσει να πούμε τους λογισμούς μας ως επιστήμονες και να αφήσουμε η Ζώσα Εκκλησία του Χριστού να αποφανθεί τελικώς περί της αξίας των λόγων μας.

Για ολόκληρο το άρθρο "Μήπως στην Ελλάδα κινούμεθα σε τροχιά Ουνίας και Παναίρεσης;"

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...