Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Συναγερμός στον Εβρο: Καραβάνι με 100.000 μεταναστες με τουρκική παρότρυνση οδεύει προς τα σύνορα

Το λεγόμενο «καραβάνι του φωτός» το οποίο έχει σχηματιστεί από ΜΚΟ με τουρκική καθοδήγηση και αναφέρεται σε έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών ο οποίος πρόκειται να περάσει βίαια στην Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου, έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με το βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι Τούρκοι είχαν προετοιμαστεί προσεκτικά το έδαφος και είχαν μεταφέρει χιλιάδες κόσμο με στρατιωτικά καμιόνια στην Ανδριανούπολη, τώρα θέτουν το σχέδιο στην τελική του φάση.

Το «Caravan of Light», το περιβόητο «καραβάνι του φωτός» που απαρτίζεται από 100.000 μετανάστες, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί με τουρκική καθοδήγηση στην Ανδριανούπολη, με σκοπό να εισβάλουν μέσω Έβρου, στην Ελλάδα, ουσιαστικά αποτελεί την οργάνωση μίας νέας υβριδικής επίθεσης κατά της Ελλάδας από την Τουρκία, η οποία μάλιστα οργανώθηκε με τη συμμετοχή του τουρκικού στρατού καθώς ταυτόχρονα εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα σπεύδουν στην Ανδριανούπολη.

Χαρακτηριστικό το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ανακοινώνουμε την έναρξη της αυτοκινητοπομπής (μεταναστών) σε λιγότερο από 24 ώρες και, κατά συνέπεια, ζητάμε από τους αδελφούς μας να εξασφαλίσουν γρήγορα τον εξοπλισμό τους και να προετοιμαστούν για να πάνε στο σημείο συγκέντρωσης, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα σε ξεχωριστή δήλωση. Ο Θεός είναι ο φύλακας και η επιτυχία», αναφέρει η νέα δήλωση Τύπου του Caravan of Light και είναι πλέον προφανές ότι η υβριδική επίθεση βρίσκεται στην τελική φάση της.

Από κοντά και οι διάφορες ΜΚΟ, όπως η συγκεκριμένη από την Ελβετία, χώρα η οποία φημίζεται για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τόσο της Τουρκίας, όσο και του Κατάρ.
Το Emotional Well-Being Institute, ένα διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα τη Γενεύη που υποστηρίζει τα δικαιώματα των προσφύγων, λέει ότι παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους στο καραβάνι των 100.000 μεταναστών, που ονομάζεται «Καραβάνι του Φωτός», το οποίο ετοιμάζεται να περάσει στην Ε.Ε. το επόμενο διάστημα.

«Τους αποδεχόμαστε πλήρως και τους υποστηρίζουμε και ζητήσαμε από άλλα όργανα των Ηνωμένων Εθνών να διατηρήσουν το βλέμμα τους στη συνοδεία και να την προστατεύσουν από οποιαδήποτε βία ή στρατιωτική ενέργεια εναντίον τους που θα συνιστά παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη πολύ προσεκτικά», αναφέρεται σε σχετική δήλωση του ιδρύματος.

*Με πληροφορίες από το CLINKER CM

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...