Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ανθρώπινα έμβρυα από μη εμβρυικά βλαστοκύτταρα για να γίνουν ανταλλακτικά;

Η επιστήμη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αποϊεροποίησης του ανθρωπίνου προσώπου. Μετά τα m-RNA «δώρα του Θεού» των ανθρώπινων κυτταρικών σειρών από τις «θεραπευτικές εκτρώσεις»!, έρχονται και οι «κλωνοποιημένοι άνθρωποι» με ανταλλακτικά οργάνων, όλα για την υγεία μας!


Δεν υπάρχει τέλος σε αυτήν την παράνοια και σε αυτήν την ασέβεια, μόνο το απέραντο χάος που ανοίγεται μπροστά μας.

LiveAction
Από τη Nancy Flanders
9 Σεπτεμβρίου 2022

Εργαστήριο βιοτεχνολογίας στο Ισραήλ φιλοδοξεί να φτιάξει ανθρώπινους μίνι-εαυτούς για να προσφέρει υγεία και νεότητα…

Εταιρεία βιοτεχνολογίας δημιούργησε πρόσφατα έμβρυα ποντικιών χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα του ποντικού και τα κράτησε ζωντανά για αρκετό καιρό (με τη χρήση τεχνητής μήτρας) ώστε να αναπτύξουν καρδιές που χτυπούν, ροή αίματος και εγκεφαλικές αύλακες. Ο επόμενος στόχος της εταιρίας είναι να αρχίσουν να φτιάχνουν ανθρώπινα έμβρυα — ουσιαστικά δημιουργώντας ανθρώπινους κλώνους από βλαστοκύτταρα- από τους οποίους θα συλλέγονταν όργανα του σώματος. Οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή θα δημιουργηθούν για να λειτουργήσουν ως μια μακάβρια «πηγής νεότητας και υγείας» για τους ενήλικες που γερνούν.

Ο Jacob Hanna, ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιστήμης Weizmann στο Rehovot του Ισραήλ, είναι ο ιδρυτής της Renewal Bio, αποστολή της οποίας είναι να αντιστρέψει «τα μειούμενα ποσοστά γεννήσεων και τη γρήγορη γήρανση του πληθυσμού» και ισχυρίζεται ότι με τις μεθόδους του «ανανεώνει την ανθρωπότητα – κάνοντας όλους εμάς νέους και υγιείς». Αυτό σύμφωνα με τον ιστότοπο της Renewal Bio θα γίνει «αξιοποιώντας τη δύναμη της νέας τεχνολογίας των βλαστοκυττάρων».

Η ιδέα του είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κλωνοποιηθούν, δημιουργώντας έμβρυα-αντίγραφα από τα δικά τους βλαστοκύτταρα προκειμένου να καταπολεμήσουν τη γήρανση, τις ασθένειες ή ακόμα και τη στειρότητα.

«Συνθετικά» έμβρυα με «καρδιές που χτυπούν»

Τοποθετώντας βλαστοκύτταρα σε ειδικά δοχεία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά ενώνονται αυθόρμητα προσπαθώντας να συναρμολογηθούν σε ένα έμβρυο. Δημιουργήθηκαν εμβρυοειδή, βλαστοειδή και μοντέλα εμβρύων ποντικών. Ο Hanna και άλλοι ερευνητές επιμένουν ότι αυτά τα έμβρυα είναι “συνθετικά” και δεν είναι “πραγματικά” έμβρυα επειδή δεν μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται – αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή το σύστημα που θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν περαιτέρω δεν υπάρχει (προς το παρόν). Ο Hanna παραδέχεται, πάντως ότι είναι «95% όμοια με τα κανονικά έμβρυα ποντικιού».

Ο Dr. David Prentice, Ph.D. από το Ινστιτούτο Charlotte Lozier  δήλωσε στο Live Action News ότι το Ινστιτούτο παρακολουθεί στενά αυτήν την έρευνα. Και εξήγησε: «Αρέσκονται να χρησιμοποιούν τον όρο «συνθετικό», αλλά αυτό είναι μια υπεκφυγή. Θέλουν να παίζουν και να πειραματίζονται με έμβρυα, οπότε απλώς σας ξεγελούν με αυτή την ορολογία. Η τεχνική σχηματισμού εμβρύων μπορεί να είναι εργαστηριακή ή πειραματική αλλά αυτό που φτιάχνεται – και έχει καρδιά που χτυπά, νευρικό σύστημα, άκρα, όργανα – είναι το πραγματικό όν»

Δημιουργώντας ανθρώπους

Ο στόχος της έρευνας είναι τώρα να δημιουργηθούν εκδόσεις ανθρώπων σε εμβρυικό στάδιο, προκειμένου να συλλεχθούν ιστοί που θα χρησιμοποιηθούν σε θεραπείες μεταμόσχευσης που προορίζονται να επιμηκύνουν τη ζωή και την υγεία ενός ατόμου. Ο Hanna δήλωσε στο MIT Technology Review ότι έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί ανθρώπινα κύτταρα με την ελπίδα να δημιουργήσει έμβρυα ηλικίας 50 ημερών (πάνω από 7 εβδομάδων— σχεδόν δύο μηνών).

Σύμφωνα με το project Endowment for Human Development, στις 49-52 ημέρες  περίπου, το ανθρώπινο έμβρυο έχει δάχτυλα, μπορεί να εκδηλώσει λόξυγγα, να στρέφει το κεφάλι του, έχει καρδιά με τέσσερις κοιλότητες και καρδιακό ρυθμό έως και 170 παλμούς ανά λεπτό. Μπορεί να κινεί τα χέρια, ενώ στο εγκεφαλογράφημα είναι παρόντα τα εγκεφαλικά κύματα.

Αυτό είναι το στάδιο στο οποίο ο Hanna φιλοδοξεί να αναπτύξει τα ανθρώπινα έμβρυα επειδή… «Είναι η καλύτερη ηλικία για να φτιάξεις όργανα και κατάλληλο ιστό». Αυτά τα όργανα και οι ιστοί στη συνέχεια θα συλλέγονται και θα μεταμοσχεύονται σε ένα ηλικιωμένο άτομο ως ένα είδος «επανεκκίνησης» στο ανοσοποιητικό του σύστημα ή θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία γυναικών με στειρότητα λόγω ηλικίας, εξήγησε το MIT Technology Review. Θα μπορούσαν να αναπτυχθούν τα εμβρυϊκά αντίγραφα μιας γυναίκας έτσι ώστε οι ωοθήκες της να μπορούν να συλλεχθούν και να μεταμοσχευθούν για να τη βοηθήσουν να παράγει ωάρια.

«Στο Ισραήλ και σε πολλές άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι νόμιμο και έχουμε την βιοηθική έγκριση να το κάνουμε αυτό, με πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που λαμβάνονται από τον ίδιο τον άνθρωπο», είπε ο Hanna. Θεωρεί μάλιστα ότι αυτή η πρακτική, το να δημιουργεί κάποιος έναν άνθρωπο- αντίγραφό του για να του πάρει ιστούς και ακολούθως να τον αφήσει να πεθάνει, είναι «μια ηθική εναλλακτική λύση σε σύγκριση με την χρήση εκτρωθέντων εμβρύων»….!!! Προφανώς για τους ερευνητές ο νεοσχηματισμένος άνθρωπος θεωρείται «αρκετά» άνθρωπος ώστε να ληφθούν τα όργανά του, όχι όμως τόσο ώστε να προστατευθεί η ζωή του……

Ο Omri Amirav-Drory, συνεργάτης της εταιρείας καινοτομίας NFX και διευθύνων σύμβουλος της Renewal Bio, δήλωσε σχετικά με τη νέα τεχνολογία: «Πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει μια γιγάντια πλατφόρμα μεταμορφωτικής τεχνολογίας, που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στη γονιμότητα όσο και στη μακροζωία».

Προκειμένου ο Hanna να προχωρήσει στη δημιουργία ανθρώπινων εμβρύων, θα χρησιμοποιεί το δικό του αίμα ή τα κύτταρα δέρματος, κάτι που σύμφωνα με το MIT Technology θα σήμαινε ότι το εργαστήριο θα μπορούσε να γεμίσει με «εκατοντάδες ή χιλιάδες μικροσκοπικούς mini-εαυτούς- όλοι γενετικοί κλώνοι του εαυτού του».

Το Renewal Bio δεν είναι το μόνο εργαστήριο

Ο Hanna δεν είναι μόνος του στις προσπάθειες και τις επιθυμίες να δημιουργήσει ανθρώπινα έμβρυα χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα του σώματος και όχι σπέρμα και ωάριο. Στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τη Magdalena Zernicka-Goetz χρησιμοποίησε τρεις τύπους βλαστοκυττάρων θηλαστικών που βρίσκονταν σε φάση πρώιμης ανάπτυξης. Όπως αναφέρει η SciTechDaily, «οι ερευνητές μιμήθηκαν τις φυσικές διαδικασίες στο εργαστήριο μέσω έκφρασης συγκεκριμένων γονιδίων και δημιουργίας ειδικού περιβάλλοντος. Έτσι καθοδήγησαν τους τρεις τύπους πρώιμων βλαστοκυττάρων σε σημείο που εκείνα άρχισαν να αλληλεπιδρούν, να «μιλούν» μεταξύ τους».

Όπως και με τα πειράματα του Hanna, τα βλαστοκύτταρα οργανώθηκαν σε δομές που αναπτύχθηκαν μέχρι να φτάσουν να έχουν ολόκληρους  εγκεφάλους και να  χτυπούν οι καρδιές τους. Ο στόχος της έρευνας της Zernicka-Goetz είναι να μάθει γιατί ορισμένα μωρά αποβάλλονται και άλλα όχι.

Οι ερευνητές του Cambridge έχουν και εκείνοι τον ίδιο απώτερο και ανήθικο στόχο με τον Hanna. Να δημιουργήσουν ανθρώπινα έμβρυα από τα οποία θα συλλέγουν όργανα του σώματος.

Οι συνέπειες

Όπως δήλωσε ο Hanna στον Guardian: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτή τη δουλειά και τις εφαρμογές της. Τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα δημιουργούν πλήρη συνθετικά έμβρυα, δηλαδή περιλαμβάνεται και ο πλακούντας με το λεκιθικό ασκό που περιβάλλουν το έμβρυο».

Εμείς δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία αυτών των εργαστηρίων. Η έρευνα αυτή δημιουργεί ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο. Εκείνοι έχουν την ατυχία να δημιουργούνται με σκοπό την καταστροφή τους, αφού προηγηθεί η συλλογή και χρήση των οργάνων τους. Δεν παύουν όμως να είναι άνθρωποι με αθάνατη ψυχή και ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν νοείται να δημιουργείται και να δαπανάται μια ανθρώπινη ζωή για να σωθεί μία άλλη. Με αυτές τις έρευνες  υποτιμάται η ανθρώπινη ζωή από την στιγμή της δημιουργίας της μέχρι τον θάνατό της. Αν ανεχόμαστε κάποιοι άνθρωποι να θεωρούνται σήμερα αναλώσιμοι και να κομματιάζονται για ανταλλακτικά, τότε όλοι μας θα φτάσουμε μια μέρα να  είμαστε αναλώσιμοι.

Πηγή: liveaction.org
https://www.afistemenaziso.gr/texts/epikairotita/anthropina-emvrya-apo-mi-emvryika-vlastokyttara-gia-na-ginoun-antallaktika

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...