Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Οι πολεμιστές που σκοτώνονται για τους φίλους τους, λαμβάνουν σωτηρία

-Μέσα από το κακό ο Κύριος κάνει καλό, οδηγώντας ένα άτομο στην εποχή της αιωνιότητας.
Για παράδειγμα, ο πόλεμος είναι κακός, αλλά οι πολεμιστές που σκοτώνονται για τους φίλους τους, λαμβάνουν σωτηρία. Επιπλέον, αν κάποιος επέζησε, είναι πιθανό ότι θα αποχωρήσει από την πίστη και θα χαθεί από τα έργα του της αιώνιας ζωής.

Πατήρ Αλέξανδρος Ιλιν

-Εμπνευσμένοι από τον θόρυβο, οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πώς να ακούσουν τις ψυχές τους. Περιβάλλουν τον εαυτό τους με περιττά πράγματα και την υπερβολική πολυτέλεια οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πώς να χαίρονται και να είναι ικανοποιημένοι με τους μικρούς. Στη φασαρία και βιασύνη για υλικά αγαθά οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πώς να ακούσουν. Έχοντας χάσει τον έλεγχο της ακρόασης και της αίσθησης, οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πώς να αγαπήσουν.

-Η αγάπη είναι μια θυσία, μια προθυμία να παραιτηθώ από την ψυχή μου για έναν γείτονα, τον μοναδικό, αγαπητό άνθρωπο, την προθυμία να δώσει όλα όσα είναι καλά γι 'αυτόν. Είναι μια τέτοια αγάπη που σας καλώ - καθαρή, ειρηνική πραγματική.

ΠΑΤΉΡ Nikolai Kirichenko

-Ο κόσμος είναι σαν ένα κατοικήσιμο σπίτι που προορίζεται για κατεδάφιση: θα πρέπει να ψάχνετε για άλλη κατοικία, πριν να φύγετε.
Εάν βοηθήσετε τον κόσμο με τις προσπάθειές σας, θα χάσετε τόσο την ειρήνη όσο και την υγεία. Αν βοηθήσει τον κόσμο με προσευχή - θα σωθείτε εσείς και θα σωθούν και οι άλλοι.
Ένας μοναχός, εξαντλημένος από τη νηστεία και την αποχή, χαίρεται για τη δύναμη του νου και την καθαρότητα της καρδιάς, στην οποία η προσευχή βρήκε την κατοικία της.

Ο Μοναχός Συμεών του Άθω

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...