Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Συγγνώμη, λάθος

 

Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Αφού η υπόθεση με τους 38 πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου έφτασε στον εισαγγελέα, η ΜΚΟ που έκανε τον χαμό, η Human Rights 360, είδε ξάφνου το φως το αληθινό και μας είπε ότι έσφαλε.

Όντως δεν φαίνεται να υπάρχει νεκρό κορίτσι, όπως μας σκότιζαν εξαρχής οι αλληλέγγυοι. Εσφαλμένα θεώρησαν ελληνικό έδαφος τη νησίδα, ενώ ανήκε στην Τουρκία, όπως, άλλωστε, είχαν πει εξαρχής οι ειδικές υπηρεσίες του Στρατού. Η Human Rights 360, όμως, ήξερε καλύτερα, γι’ αυτό και διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό και σε διεθνείς θεσμούς, οι οποίοι βασίστηκαν στους ιδιώτες των ΜΚΟ και όχι στο τι έλεγε το ελληνικό Κράτος. Για τέτοια σοβαρότητα μιλάμε.

Οι ΜΚΟ έχουν δημιουργήσει ένα παρακράτος. Μάλλον η νομοθεσία έχει θεσμοθετήσει τη δημιουργία ενός παρακράτους, το οποίο κινείται στις ευαίσθητες και διαρκώς απειλούμενες περιοχές ων συνόρων. Ο ρόλος του παρακράτους αυτού είναι να διασφαλίζει τις συνεχείς ροές λαθρομεταναστών και την κατάλυση των συνόρων, να ασκεί ένα διαρκές bullying στις Αρχές, να εποικίζει τη χώρα και να ασκεί ένα κανονικό πογκρόμ στον ελληνικό πληθυσμό, στον οποίο το παρακράτος διακηρύττει με κάθε τρόπο ότι είναι ανεπιθύμητος.

Οι ΜΚΟ είναι ιδιώτες χρηματοδοτούμενοι από διάφορους φορείς με κίνητρα και διασυνδέσεις που δεν γνωρίζουμε. Οπως δεν γνωρίζουμε και τι άλλου είδους συνεργασίες και τι άλλου είδους κίνητρα υπάρχουν πίσω από τη βιτρίνα του ψευτοανθρωπισμού. Όλως περιέργως, πάντως, φαίνονται σε πλήρη ταύτιση με τις επιδιώξεις της Τουρκίας, και αυτό μας κάνει να αμφισβητούμε τις καλές και αγαθές προθέσεις τους.

Οι κρατικές υπηρεσίες υπηρετούν τη χώρα και το Εθνος, και οι υπάλληλοί τους ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους. Οι ΜΚΟ τι ακριβώς υπηρετούν; Σε τι ορκίζονται πίστη αυτά τα περίεργα Δ.Σ. και οι υπάλληλοί τους; Η παράνοια με τις υπεραρμοδιότητες που έχουν αναλάβει οι ΜΚΟ έχει φτάσει σε σημείο να τους επιτρέπεται να βρίσκονται και να επιχειρούν στα σύνορα, να ελέγχουν τις Αρχές και να υποδέχονται λαθρομετανάστες.

Ενώ θα έπρεπε να απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς η οποιαδήποτε παρουσία τους στα σύνορα και η οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη διαχείριση πληθυσμών που έχουν παραβιάσει τα σύνορά μας. Το οποιοδήποτε κώλυμα, το οποιοδήποτε πρόβλημα που δημιουργούν, και έχουν δημιουργήσει πολλά, έπρεπε να τους οδηγεί στη φυλακή. Γιατί η δράση τους είναι αντεθνική και είναι επικίνδυνη. Έχουμε επιτρέψει σε ένα παρακράτος να στέκεται πάνω από το Κράτος. Η Human Rights 360 ελπίζει ότι θα γλιτώσει με ένα «συγγνώμη, λάθος», λες και κάλεσε λάθος αριθμό τηλεφώνου. Το ελληνικό Κράτος, ωστόσο, οφείλει να τελειώνει με το παρακράτος.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle-Paris III

 ΠΗΓΗ newsbreak
https://filoinikodimou.blogspot.com/2022/09/blog-post_70.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...