Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Η λευκή τρίχα των μαλλιών φωνάζει και διαμαρτύρεται για την αναχώρηση της ψυχής απ`αυτόν τον κόσμο


Υπάρχουν 3 ειδών άνθρωποι:
Αυτοί που δεν δίνουν...
Αυτοί που δίνουν...
Και αυτοί που δίνονται...
Οι πρώτοι είναι πολλοί.
Οι δεύτεροι λίγοι.
Και οι τρίτοι ελάχιστοι.



"Είμαστε περαστικοί, όπως οι ενοικιαστές, και μόνον, σε τούτη τη ζωή. Είμαστε ένα λυχναράκι, που θα σβήσει κάποια στιγμή, αργά ή και πολύ σύντομα, απότομα, αιφνίδια!"
+ 1898-2003 Αρχιμ. Σεραφείμ Τραβασάρος εκ Κυθήρων, πνευματικός της Λαύρας του Αγίου Σάββα-Αγία Γη

''Η λευκή τρίχα των μαλλιών φωνάζει και διαμαρτύρεται
για την αναχώρηση της ψυχής απ`αυτόν τον κόσμο...''
Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Όταν κανείς δεν μπορεί να τους αποφύγει τελείως αυτούς τους σκανδαλοποιούς ανθρώπους, να προσπαθεί τουλάχιστον να αποφεύγει τα πολλά λόγια, για να έχει λιγότερα σκάνδαλα απ’ αυτούς.
Δεν έχει σημασία, εάν μερικοί άνθρωποι δεν έχουν κακότητα αλλά απλή επιπολαιότητα, διότι και αυτοί με την επιπολαιότητά τους πάλι δημιουργούν σκάνδαλα.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης



Την νύχτα όταν βγαίνω έξω για προσευχή, βλέπω και ακούω πραματα και θαύματα......."
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ.

'Στήν κόλαση θα δείς πολλούς και διάφορους, προσευχόμενους, ελεήμονες, μοναχούς, ιερείς, εγκρατείς, παρθένους. Στήν κόλαση δεν θα δείς ταπεινούς. Οι ταπεινοί γεμίζουν τόν παράδεισο....''
παπά - Τύχων ο Αγιορείτης

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε αρετή εργαστούμε σ’ αυτήν τη ζωή, αν δεν τη φυλάξουμε από τον κίνδυνο δηλητηριάσεώς της από την κενοδοξία και υπερηφάνεια, τότε αυτή ενώπιον του Θεού είναι μισητή.

Η ταπείνωση και χωρίς άλλες αρετές, έσωσε πολλούς, αλλά χωρίς την ταπείνωση πολλοί χάθηκαν και απομακρύνθηκαν από τον Θεό.
Γέροντας Κλεόπας Ηλίε



Κύριε, παρακαλώ στείλτε τους αγγέλους της σιωπής, ειρήνης, ανάπαυσης σε όλους εκείνους που βασανίζονται και από τα βασανιστήρια του σώματος και της ψυχής, που είναι τώρα άρρωστοι, μοναχικοί, σίγουρα, δυστυχώς και φοβισμένοι.

Ο ιερέας Σεργκέι Κρούγκλοφ

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ
Υπάρχουν όμορφα δέντρα που διατηρούν το φύλλωμα τους στο πολύ κρύο, και μετά τον παγετό υπάρχουν πράσινες φύλλα όπως και πριν τις χιονοθύελλες. Είναι υπέροχα. Έτσι υπάρχουν άνθρωποι - αντεχουν τα πάντα στον κόσμο, αλλά οι ίδιοι γίνονται καλύτεροι και καλύτεροι μέχρι το θάνατο. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ..
Όταν δεν υπάρχει ελπίδα - φώναζε: "Δώσε μου ελπίδα, Κύριε!".
Όταν δεν υπάρχει υπομονή, να είστε υπομονετικοί και να φωνάζετε: "Δώσε μου τη δύναμη να υπομείνω και να ελπίζω, Κύριε!"
Όταν λυπάσαι για τον εαυτό σου και μισείς τη ζωή – στάματα να λυπάσαι για τον εαυτό σου και να φωνάξεις: "Δόξα σε σένα για πάντα, Κύριε!" Προσευχηθείτε. Ελπίδα. Και μην αμφιβάλλετε ότι ο Κύριος θα ακούσει.
Ο ιερέας Βλαντιμίρ Κλίμζο

Ρώτησαν Γέροντα: Γιατί μεταξύ μας μιλάμε στον πληθυντικό, ενώ στο Θεό στον ενικό;
Απάντησε: Στο Θεό υποκρισίες δεν περνάνε!
"Αν δεν έχεις την ικανότητα να δώσεις αγάπη, οι άνθρωποι δεν θα σε αποδέχονται και θα είναι ανελέητοι μαζί σου, όσο και χαρισματούχος να είσαι.“ 

πάτερ Νικολόζι

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...