Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Ενοχλήθηκαν που μίλησε για την Παναγία

Γίνονται τόσα παράξενα (ήπιος χαρακτηρισμός), έκτροπα, ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά, αξιόποινα στην χώρα μας και δεν ενοχλείται κανείς, δεν αντιδρά κάποιος και οι εισαγγελείς ....ξεκουράζονται.
Έτσι και ομολογήσει κάποιος χριστιανική πίστη, έτσι και προασπιστεί Χριστό και Ελλάδα, αν ακουστεί η λέξη θαύμα, τότε γίνεται ο κακός χαμός.
Ξεσηκώνονται όλες οι "δημοκρατικές" δυνάμεις και αρχίζουν να μιλούν για Μεσαίωνα, για φασισμό και άλλα τέτοια φαιδρά.
Αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι Χριστιανοί έχουμε λιγότερα δικαιώματα από τους Μωαμεθανούς και οι Έλληνες λιγότερα από τους αλλοδαπούς.
Φυσικά η άμετρη βλακεία (στην καλύτερη περίπτωση) ή η κατευθυνόμενη πολεμική δεν πρόκειται να μας φοβίσει ή να μας σταματήσει από ομολογιακές πράξεις. Ας μην το ελπίζουν.

Η περίπτωση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου που αναφέρθηκε στην εικόνα της Παναγίας που δακρύζει, στάθηκε η αφορμή για τούτο το κείμενο.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής ανέβασε την εξής ανάρτηση: "Η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρύζει συνεχώς εδώ και 1 χρόνο. Κάθε μέρα, 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι σωστό λοιπόν, όλοι εσείς που δηλώνετε άθεοι, να χλευάζετε αυτό το γεγονός. Να επισκεφτείτε την εκκλησία, να το δείτε και μετά γράψτε ότι θέλετε".
Την ανάρτηση αυτή έκανε τόσο στο Twitter, όσο και στο Facebook, με τα λόγια του να γίνονται viral και να προκαλούν συζητήσεις, με υποστηρικτές και επικριτές του βουλευτή να "ξιφουλκούν" στα social media.
Μία μέρα μετά , ο Γιάννης Καλλιάνος επανήλθε με νέα ανάρτηση , στην οποία αναφέρει πως "δεν ενόχλησε κανέναν" και πως το θέμα της πίστης είναι διαφορετικό από αυτό των επιστημών.
Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
"Αδυνατώ να κατανοήσω αυτό που ορισμένοι λέτε. Ότι δηλαδή κάποιος που έχει τελειώσει το Μαθηματικό τμήμα και έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά "απαγορεύεται” να είναι Χριστιανός και να νιώθει κατάνυξη αντλώντας δύναμη ύστερα από προσωπική προσευχή.
Αδυνατώ να κατανοήσω το γεγονός ότι επειδή έχω εντρυφήσει βαθιά στην επιστήμη των Μαθηματικών, όλα μα όλα θα πρέπει να έχουν κάποια επιστημονική εξήγηση. Στη δική μου "ματιά” υπάρχουν και κάποια γεγονότα που ίσως δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά.
Παρόλα αυτά ουδέποτε ειρωνεύτηκα και χλεύασα τη θρησκεία κανενός. Δεν απαίτησα ποτέ από κανέναν να πιστεύει στο Χριστό. Ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει και να ενεργεί στη ζωή του όπως εκείνος επιθυμεί.
Σέβομαι τους Χριστιανούς, όπως το ίδιο σέβομαι και όλους όσοι συνειδητά απορρίπτουν την κάθε Θρησκεία.
Είναι προσωπική μου επιλογή να είμαι βαθιά θρησκευόμενος και δεν προσπάθησα ποτέ και σε κανέναν να επιβάλλω την άποψη μου πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Αφήστε με όμως να αντλώ δύναμη από εκεί που επιθυμώ και με όποιον τρόπο επιθυμώ. Δεν ενόχλησα κανέναν".
Εμείς δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στο θάρρος της ομολογίας του ανδρός.
Επιτέλους και ένας βουλευτής που ομολογεί Χριστό!


https://anazhthseis-elena.blogspot.com/


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...