Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε ναούς οι μη εμβολιασμένοι! – Ποια χώρα το ανακοίνωσε

Σε καταστάσεις απόλυτης παράνοιας βαδίζει ο κόσμος και φαίνεται από τις κινήσει κρατών και κυβερνήσεων οι οποίες ανακοινώνουν το ένα μέτρο μετά το άλλο κατά όσων δεν επιθυμούν και δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν.

Έτσι όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νιγηρίας από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε χριστιανικούς ναούς ή τζαμιά όπως και στο τραπεζικό σύστημα.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Godwin Obaseki πρόσβαση θα έχουν μόνο πόσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου. Τα ποσοστά εμβολιασμού στις νότιες επαρχίες της Νιγηρίας είναι πολύ βέβαια πολύ χαμηλά καθώς από τους 10 εκατ. κατοίκους εχουν εμβολιαστεί μόνο οι 150.000! Κάτι που σημαίνει πως τέτοια μέτρα έχουν ως στόχο την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού "πάση θυσία".

Ο Obaseki δεν έδωσε λεπτομέρειες για την απαγόρευση πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, δηλαδή εάν αυτή θα αφορά μόνο την επίσκεψη σε κατάστημα ή και την απαγόρευση χρήσης ΑΤΜ ή διαδικτυακών υπηρεσιών.

Αυτό γιατί πρακτικά με 10 εκατ. ανεμβολίαστους θα υπάρξει τεράστια απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες με κίνδυνο να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Πολλοί βεβαία είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την περίπτωση της Νιγηρίας ως test-case για την μελλοντική εφαρμογή του σε χώρες της Δύσης οι οποίες δε θα μπορέσουν αν φτάσουν το 100% του εμβολιασμένου πληθυσμού.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...