Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πριν από την πτώση ο Αδάμ έβλεπε ελεύθερα και τους δύο κόσμους - τον υλικό και μαζί τον πνευματικό

Ήταν κάποιος που έφτιαχνε διαλέξεις με θέμα: Πρέπει να τρώμε βιολογικά προϊόντα για να ζήσουμε πολλά χρόνια! Ο άνθρωπος όλο και όλο δύο ομιλίες πρόλαβε να κάνει και μετά πέθανε! Μην πιστέψει κανείς, ότι τρώγοντας βιολογικά προϊόντα, θα ζήσει περισσότερα χρόνια. Είναι απάτη αυτή η σκέψη. Ναι μεν είναι υγιεινά τα βιολογικά, αλλά η ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι στα χέρια του Θεού και δεν είναι θέμα βιολογικού γεύματος.
Γέροντος Εφραίμ της Σκήτης Αγίου Ανδρέου

Κανείς δεν μπαίνει στον παράδεισο, ζώντας καλά.
Αρχιμανδρίτης John Krestyankin

Είπε γέρων:"Υπομείνετε τα λάθη των άλλων όπως ο Θεός υπομένει τα λάθη σας. Υπομείνετε- όχι με σκληρότητα ή πικρία- αλλά μάλλον με αγάπη, νιώθοντας ότι κάθε άνθρωπος έχει τα ελαττώματά του και ίσως έχει επίσης μια δικαιολογία που δεν γνωρίζετε"

Ο Θεός δεν δημιούργησε μαρτύριο για τον άνθρωπο.
Για έναν αμαρτωλό άνθρωπο, η κόλαση είναι η χάρη του Θεού. Όταν ένα άτομο είναι πολύ αναστατωμένο, προτιμά να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο - ο τοίχος του δίνει ανακούφιση, αν και το κεφάλι του πονάει. Ό, τι κάνει ο τοίχος, συμβαίνει στην κόλαση. Κρατά την ψυχή ενός ατόμου από περισσότερα βάσανα. Διαφορετικά, αν η αμετανόητη κακή ψυχή φτάσει στον Θεό, θα καεί ακριβώς όπως ένα μυρμήγκι που πλησιάζει τον ήλιο.
Αγιος Γαβριήλ της Σαμταβρίας (Urgebadze)

Είπε γέρων: Ο Σατανάς προσπαθεί πάντα να καταστρέψει το κομποσχοίνι αλλά δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Το κομποσχοίνι είναι το όπλο της άμυνας και της σωτηρίας.

Πριν από την πτώση ο Αδάμ έβλεπε ελεύθερα και τους δύο κόσμους - τον υλικό και μαζί τον πνευματικό, από τους οποίους η σοφία και το μεγαλείο του Θεού φάνηκαν πιο καθαρά καθώς και οι ουράνιες κατοικίες του Κυρίου. Ο Αδάμ τα είδε πριν από την Πτώση και μετά την Έξοδο αυτό το όραμα κρύφτηκε από αυτόν και από όλη την ανθρωπότητα και έγινε «άγνωστο». Μας δόθηκε για παρατήρηση, αλλά αφαιρέθηκε. Η αμαρτία, η ανυπακοή, η απομάκρυνση από τον Λόγο του Θεού μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να Τον δούμε και σε όσους ανταμείφθηκαν ξανά με την εμφάνιση του «άγνωστου», αυτό δόθηκε με τη χάρη του Θεού για την ιδιαίτερη αγιότητα και ενάρετη ζωή τους.
Αγιος Γαβριήλ της Σαμταβρίας (Ουργκεμπατζέ)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...