Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Άγιος Πορφύριος: «Θα έρθει καιρός που θα βάλεις όσπρια στο πατάρι σου, διότι θα δυστυχήσει η Ελλάδα!»


Από το νέο βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες – ΤΟΜΟΣ Γ'» – Αγιοπαυλίτικο κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος



~ Κάποτε ήρθε μια κυρία στον Άγιο και του είπε:

– Γέροντα, φοβάμαι! Βάλανε το 666 σε όλα τα τρόφιμα. Έρχεται σιγά-σιγά ο Αντίχριστος!

– Μωρέ, άσε το 666. Εσύ πιστεύεις και αγαπάς τον Χριστό; Άμα αγαπάς τον Χριστό, δεν έχεις φόβο για τίποτα. Τώρα έχεις ανάγκη να ζήσεις και θα αγοράσεις τρόφιμα. Αγαπήστε τον Χριστό κι όλα τα άλλα μην τα σκέφτεστε τώρα. Αγαπήστε τον Χριστό και αφήστε όλα τα άλλα να τα αναλάβει ο Χριστός.

Ο Άγιος έδιωχνε τον επιπόλαιο φόβο και διαρκώς μας «έσπρωχνε» να αγαπήσουμε τον Χριστό. Ωστόσο μια ημέρα που ήμασταν μόνοι μας μου είπε: «Θα έρθει καιρός που θα βάλεις όσπρια στο πατάρι σου, διότι θα δυστυχήσει η Ελλάδα!». Ακόμη δεν έχω βάλει και σκέφτομαι πως θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολα χρόνια.

(Μαρτυρία κ. Κωνσταντίνου Κόκορου, Αθήνα)

*****

Ο Άγιος σε κάποιον ιερέα είπε το εξής: «Σήμερα πολλοί Χριστιανοί ασχολούνται με τον Αντίχριστο και φοβούνται ότι θα χάσουν τον Χριστό. Φοβούνται ότι θα χάσουν Αυτόν που δεν έχουν… Αυτόν που δεν αγαπούν!»

Πολλοί άνθρωποι χωρίς να έχουν ουσιαστική πνευματική ζωή, προσευχή και μετάνοια ασχολούνται και φοβούνται για τον ερχομό του Αντιχρίστου. Ο φόβος για τα έσχατα χρόνια δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στον Παντοδύναμο Θεό και κατά συνέπεια έλλειψη πίστης. Η αληθινή αγάπη του Θεού διώχνει κάθε φόβο. Κάποιοι Άγιοι, από την πολλή αγάπη τους, εύχονταν να ζήσουνε σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, για να μαρτυρήσουνε για τον Χριστό! 

https://simeiakairwn.wordpress.com

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...