Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Πολλοί χάνουν την πίστη τους, επειδή νομίζουν ότι αν υπήρχε ο Θεός, το κακό δεν θα ήταν σε τόση έξαρση


Εφόσον παραδέχεσαι ότι ο Θεός είναι αξιόπιστος και δυνατός, πίστευέ Τον και θα μετέχεις στις ευλογίες Του. Αν όμως το παίρνεις αψήφιστα το πράγμα, σημαίνει ότι δεν πιστεύεις. Όλοι πιστεύουμε, ότι είναι δυνατός ο Θεός. Επίσης πιστεύουμε, ότι τα πάντα μπορεί να κάνει, αλλά είναι ανάγκη να έχεις πίστη μέσα σου και για τις προσωπικές σου υποθέσεις, ότι δηλαδή και σε σένα θα κάνει θαυμαστά σημεία. 
(Αββάς Ευπρέπιος)
 

Η πίστη οδηγεί τον άνθρωπο στο φόβο. Ποιό φόβο; Να φοβάται την αμαρτία. Να φοβάται να μη λυπήσει τον Θεό. Ο φοβούμενος ταπεινώνεται. Και εκείνος που είναι ταπεινός έχει μέσα του το Άγιο Πνεύμα. 
(Γέροντος Φιλόθεος Ζερβάκος)
 

Ο πιστός άνθρωπος είναι σαν τη φωτιά και ο άπιστος είναι σαν τον πάγο. Η φωτιά που είναι η αγάπη, λιώνει τον πάγο, ενώ ο πάγος δεν μπορεί να λιώσει ή να κάψει τη φωτιά. (ΓέρονταςΑμβρόσιοςΛάζαρης)
 

Αν δεν έχεις πίστη σταθερή και αμφιβάλλεις για κάποια πράγματα, αυτό φέρνει σε απελπισία. Άμα χάσεις την πίστη σου, χάθηκες... 
(ΓέρονταςΑμβρόσιοςΛάζαρης)

Πολλοί χάνουν την πίστη τους, επειδή νομίζουν ότι αν υπήρχε ο Θεός, το κακό δεν θα ήταν σε τόση έξαρση. Ξεχνούν όμως, ότι ο Θεός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου. 

(Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ) 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...