Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Υποκρισία από τους «ειδικούς» - Παγώνη: Δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις-εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο - ''Ξέχασε'' τις φιέστες με την Αμάλ

Λαλίστατοι οι «ειδικοί» με τις παρελάσεις, «σιγή ιχθύος» με την Αμάλ

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας για την πορεία του κορονοιού στην χώρα μας.

Όπως ανέφερε ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων.

Σημείωσε πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.  

Η ίδια εκτιμά μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις για την απαγόρευση των παρελάσεων, δείχνουν την απόλυτη υποκρισία τους! Μας απαγόρευσαν τις λιτανείες, μας έκαναν κατήχηση για τον κορονοϊό, και τώρα βάζουν στο στόχαστρο τις παρελάσεις, την ώρα που το καλοκαίρι έστηναν φιέστες με περίεργους σκοπούς, περιφέροντας την «αθώα» κούκλα Αμάλ.
(...)"Η πανδημία εξακολουθεί να είναι εδώ, παρότι υπάρχει σταθεροποίηση, καθώς στη βόρεια Ελλάδα καταγράφεται αύξηση από 11% έως 36% των νέων μολύνσεων από νόμο σε νόμο", όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία έκανε λόγο για καμπανάκι κινδύνου όσον αφορά τη βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε αυτό που συνέβη πέρυσι στην εν λόγω περιοχή.

Μια ανάσα πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Σήμερα οι αποφάσεις

Σημειώνεται πως εξαιρετικά ανήσυχοι είναι οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να «κοκκινίσουν» κι άλλες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Σήμερα, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν θα περάσει στο «κόκκινο» η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρείται πλέον πολύ αυξημένου συναγερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο «κόκκινο» αναμένεται να βρεθούν και άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα.

«Καμπανάκι» η αύξηση των νοσηλειών στη Βόρεια Ελλάδα

Η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ το τελευταίο δεκαήμερο είναι ραγδαία.

Ειδικά στις ΜΕΘ - COVID η αύξηση ανήλθε σε 24,49%, ενώ στη Μακεδονία -εκτός Θεσσαλονίκης, έφτασε στο 38,46%.

Χθες ανακοινώθηκαν 2.978 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και η θετικότητα διαμορφώνεται στο 0,77%. Τα 560 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 435 στη Θεσσαλονίκη, τα 183 στη Λάρισα και τα 122 στην Ξάνθη. 22 ασθενείς κατέληξαν, ενώ οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν ελαφρώς στους 322.

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν και στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε 9 περιοχές. Η μεγαλύτερη αύξηση 198% καταγράφηκε στην Αλεξανδρούπολη και ακολουθεί η Ξάνθη με 166%, η Λάρισα με 62% και η Αττική με 58%.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...