Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Μέρκελ Τέλος. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ελληνόφωνους που την προσκύνησαν όλα αυτά τα χρόνια

Γιώργος Τράγκας

Η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Άνγκελα Μέρκελ, φεύγοντας από την εξουσία ομολόγησε τις ενοχές της για την εγκληματική συμπεριφορά της απέναντι στους Έλληνες. Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, λίγο – πολύ, κρίνοντας συνολικά το έργο της, αναφέρθηκαν στα πλήγματα που επέφερε η πολιτική της Γερμανίδας στον Ελληνικό λαό και στο έθνος μας.

Ρέκβιεμ για την κόρη του Ανατολικογερμανού ιερέα, που ισοπέδωσε την ελληνική οικονομία, μείωσε το προσδόκιμο ζωής και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, καθοδήγησε στα παρασκήνια τη συμφωνία των Πρεσπών και μετέτρεψε την ιερή γη μας σε προτεκτοράτο του Βερολίνου.

Εδώ στην Αθήνα, οι πολιτικοί που αντί να αντισταθούν, συνεργάστηκαν πλήρως μαζί της λέγοντας συνεχώς ψέματα στον Ελληνικό λαό, την “αποχαιρέτησαν” με “γλυκές” αναμνήσεις από τις επαφές τους μαζί της. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε τις ειλικρινείς συζητήσεις μαζί της σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, ενώ ο κ. Αντώνης Σαμαράς τη χαρακτήρισε “διαχειρίστρια” και είπε ότι μας έβαλε τρικλοποδιά την ώρα που τα “καταφέρναμε”.

Ο μεν Αλέξης, είναι γνωστό πόσο “κούρνιασε” μέσα στην αγκαλιά της κ. Μέρκελ. Ο Αντώνης, ζήτησε.. την άδεια της να κάνει τον “αντιμνημονιακό”, όσο καιρό θα ήταν στο Μαξίμου ο αποτεφρωτήρας του ΠΑΣΟΚ, Γιωργάκης Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο “σκληρός” Αντώνης πριν βγει στην ΕΡΤ και φωνάξει ότι θα κάνει “αντάρτικο” στο μνημόνιο, την είχε πάρει τηλέφωνο για να τη ρωτήσει αν αυτό θα την ενοχλήσει, όσο καιρό θα είναι στην αντιπολίτευση!!

Δεν θέλω να ξεχάσω πόσο πικράθηκε όταν τη συνόδευσε στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια, αλλά δεν βρήκε πολυθρόνα για να κάτσει δίπλα τους και έχυσε δηλητήριο λέγοντας στην Άνγκελα και στον Κάρολο: “Εγώ φεύγω. Μπορείτε να μιλήσετε στη γλώσσα σας”, δηλαδή στα γερμανικά!

“Μπαρουτοκαπνισμένοι”, τόσο ο Αλέξης, όσο και ο Αντώνης στον πόλεμο εναντίον της οικονομικής κατοχής. Ο Ράιχενμπαχ έπινε τον καλύτερο καφέ στο Μαξίμου, ο δε Τσίπρας ήταν τόσο αντιστασιακός που φώναζε “go back κυρία Μέρκελ”, αλλά όταν βρισκόταν στο Βερολίνο ήταν το “καλύτερο παιδί”, όπως έλεγε το προσωπικό της Καγκελαρίας.

Όλη η Γερμανο-ελίτ των Αθηνών στήριξε των Αντώνη Σαμαρά, έως τη στιγμή που η Μέρκελ και οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες και οι πλούσιοι των Αθηνών, τα βρήκανε με τον Αλέξη. Ας όψεται και το Ελληνικό και ο τρόπος που το διαχειρίστηκε ο Σαμαράς, ενοχλώντας ομίλους και καναλάρχες.

Μετά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την πρώτη βουτιά της οικονομίας επί Γιωργάκη Παπανδρέου, έπρεπε να απορροφηθούν τα περιουσιακά στοιχεία της αστικής τάξης. Να γίνει φτωχότερη. Γι αυτό χρειαζόταν “αριστερός”. Ένας άνθρωπος που θα μπορούσε, χωρίς τύψεις, να υπογράψει τις Πρέσπες, ετοιμάζοντας το δρόμο για τον Μητσοτάκη και τις παραχωρήσεις στο Αιγαίο.

Όλα τους ήταν παιδιά που τους ένοιαζε μόνο η εξουσία και καθόλου τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Ο Αντώνης, από σκιά του Ντίτριχ Γκένσερ με εντολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να διαλυθεί καλά η Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία, πέρασε στην άλλη όχθη του ποταμού και ανέτρεψε τον πατέρα – Εφιάλτη, για να φτάσει τώρα να είναι υμνητής των οικονομικών προσόντων του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η κριτική που του άσκησε σε εφημερίδα – έδαφος του κ. Μαρινάκη, ήταν για τα μάτια του κόσμου και για να τονώσει την ανύπαρκτη, ουσιαστικά, πολιτική παρουσία του ως επόπτης της πλέον ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή των μεταγραφών του από τον ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ευχαριστημένος για το τιμάριο εξουσίας που του παραχωρεί η “αγία οικογένεια”.

Ούτε αυτός, ούτε ο Αλέξης θα έχουν απαντήσεις για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, όταν θα τους ρωτούν: “Τι κάνατε στον πόλεμο με τη Γερμανίδα Μέρκελ”; Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι τόσο υπηρέτης του Βερολίνου και των γερμανικών συμφερόντων, όπως και όλη η οικογένειά του, που δεν θα πει κουβέντα. Άλλωστε, όποιος “τρώει δεν μιλάει”. Αυτοί που θα απαντήσουν στα ερωτήματα είναι οι Ιστορικοί του μέλλοντος και η καταδίκη από τον Ελληνικό λαό.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...