Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Ρωσία – μείωση κατά 63,5% οι εκτρώσεις μέσα σε 17 χρόνια

σχόλιο Γ.Θ : Πως να μην το αγαπάμε αυτό το Έθνος που κόντρα σε όλο τον πλανήτη κρατάει το Ευαγγέλιο και υψώνει την Ορθοδοξία και την Πνευματική ζωή;
Πως να μην θαυμάζουμε αυτό που ήμασταν και εμείς κάποτε;


σ.σ. Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων έρευνα του 2016 κατέγραψε 300 χιλιάδες εκτρώσεις ετησίως. Στην Ρωσσία των 144 εκατομμυρίων οι καταγεγραμμένες εκτρώσεις το 2017 ήταν 780 χιλιάδες. Η Ελλάδα δηλαδή με αυτόν τον ρυθμό, εάν ήταν 30 εκατομμύρια, θα ξεπερνούσε στις εκτρώσεις την Ρωσσία των 144 εκατομμυρίων κατά 120 χιλιάδες ετησίως! Τι συνέβη στην Ορθόδοξη Ελλάδα, που είναι και μία από τις πιο παραδοσιακές κοινωνίες της περίφημης ΕΕ; Γιατί η Ελλάδα πρωτοπορεί σε αυτήν την μαζική σφαγή; Η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία πρόσφατα διένειμε στο ποίμνιο και ένα επαίσχυντο κείμενο υπέρ της διεφθαρμένης ΕΕ -που μοιράζει κονδύλια!- θα πρέπει να θεωρεί αυτήν την κατάσταση ως μία από τις μεγαλύτερες ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ της και ΑΜΑΡΤΙΕΣ της.

***

Ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ρωσσία έχει μειωθεί σχεδόν κατά 2/3 από τις αρχές του αιώνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, αναφέρει η Interfax-Religion.

Το 2000 υπήρξαν 2.138,000 καταγεγραμμένες εκτρώσεις στη Ρωσσία και το 2017, 779.999.

«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πτώση, 63,5%», σημείωσε ο Γκόλικοβα.

Επιπλέον, ο αριθμός των Ρώσσων που καταδικάζουν την έκτρωση έχει τριπλασιαστεί μέσα σε 20 χρόνια, από 12% στο 35%. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Είχε ανακοινωθεί προηγουμένως τον Ιανουάριο του 2017, ότι ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ρωσσία είχε μειωθεί στο ήμισυ μέσα σε τέσσερα έτη, με πτώση κατά 13% το 2016, 96.300 εκτρώσεις. Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκβόρτσοβα, ο αριθμός των οικειοθελών εκτρώσεων, χωρίς παθολογικές καταστάσεις, εκείνο το έτος μειώθηκε κατά 72.000.

Ο αγώνας κατά των εκτρώσεων είναι το σημαντικότερο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, δήλωσε στην Μόσχα πέρυσι τον Οκτώβριο ο Πατριάρχης Κυρίλλος κατά την έναρξη του 7ου Εκκλησιαστικού Συνεδρίου για την Κοινωνική Εργασία.

Η Αγιότητά του απευθύνθηκε δύο φορές στην Κρατική Δούμα, κάνοντας έκκληση να βρουν μια λύση στον «τρομακτικά υψηλό» αριθμό των εκτρώσεων που εξακολουθούν να πλήττουν την Ρωσσία.

Η Εκκλησία πρόσφατα εγκαινίασε το 58ο καταφύγιο για εγκυμονούσες και μητέρες και διαθέτει επίσης 169 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρη τη χώρα.

***
https://averoph.wordpress.com
Πηγή Orthodox Christianity

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...