Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Σαφής προειδοποίηση Μόσχας: Οι Η.Π.Α. μας προκαλούν να χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας – Είμαστε έτοιμοι

Πληθαίνουν διαρκώς οι τοποθετήσεις ειδικών που προειδοποιούν για τον παγκόσμιο πόλεμο που επίκειται.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o Ρώσος πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανόφ, που κατείχε το αξίωμα από το 1998 μέχρι το 2004 και τώρα είναι επικεφαλής ρωσικής δεξαμενής σκέψης που ίδρυσε το Κρεμλίνο, αναφέρει πως η αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης για την ουκρανική κρίση έχει φέρει την απειλή πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη πιο κοντά από ποτέ.

«Ο κίνδυνος σύγκρουσης με πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη είναι υψηλότερος απ’ όσο την δεκαετία του 1980», δήλωσε χαρακτηριστικά Και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν οι πυρηνικές κεφαλές μας, αυξάνεται».

Οι δηλώσεις έγιναν σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στην οποία έδωσαν το παρόν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Πολωνίας καθώς και κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Ιβανόφ δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ΗΠΑ και την δημιουργία της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη για την αύξηση του κινδύνου πυρηνικού πολέμου, καθώς η εν λόγω ασπίδα στοχεύει την Ρωσία.

Μέρος της θα εγκατασταθεί στην Πολωνία μέχρι το 2018, γεγονός που «ενοχλεί» την Μόσχα, αφού φέρνει τις αμερικανικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά της.

«Όταν οι ΗΠΑ αναπτύξουν το αντιπυραυλικό σύστημα στην Πολωνία, η Ρωσία θα απαντήσει με ανάπτυξη δικού της αντιπυραυλικού συστήματος στο Καλίνινγκραντ», ξεκαθάρισε ο Ιβανόφ και σχολίασε πως οι σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας αποκλίνουν, καθώς η πρώτη ακούει τις Η.Π.Α.

«Οι δρόμοι της Ευρώπης και της Ρωσίας αποκλίνουν σοβαρά και θα παραμείνουν έτσι για πολύ καιρό… πιθανότατα για δεκαετίες. Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι η ανατολική πτέρυγα μιας αποτυχημένης ευρύτερης Ευρώπης», υπογράμμισε.

Το μέλλον της Ρωσίας είναι να καταστεί ο ηγέτης μια μεγαλύτερης Ευρασίας που θα ξεκινά από την Λευκορωσία και θα φτάνει μέχρι τα κινεζικά σύνορα, κατέληξε.

ΠΗΓΗ
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/03/blog-post_7809.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...