Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Με βόμβες βαρέλια βομβαρδίστηκε η Παλμύρα

Ο στρατός της Συρίας βομβάρδισε τη Δευτέρα την Παλμύρα, όχι την αρχαία πόλη αλλά τη σύγχρονη, στην οποία έχουν ταμπουρωθεί οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με βόμβες βαρέλια.

Πηγές μέσα από την πόλη αναφέρουν ότι υπήρξαν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, αφού είναι γνωστό ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Ο τοπικός ακτιβιστής Αμέρ Μούσα μιλώντας στο ARA News είπε ότι τα κυβερνητικά ελικόπτερα έριξαν δεκάδες βόμβες βαρέλια στη συνοικία Αλ Τζουμίγια Αλ Γκαρβίγια στα δυτικά της πόλης.
«Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς», είπε ο Μούσα.
Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού της Συρίας βρίσκονται μια ανάσα από τις δυτικές συνοικίες της πόλης.
Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Παλμύρας την έχουν εγκαταλείψει και έχουν καταφύγει σε διάφορες άλλες περιοχές της Συρίας.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μάχονται με απόφαση ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα.
Η Παλμύρα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015. Οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν και κατέστρεψαν πολλές από τις αρχαιότητες της πόλης.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...