Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Bloomberg: To Πεντάγωνο σήμανε συναγερμό λόγω της ενδυνάμωσης της Ρωσίας και της Κίνας

Το Πεντάγωνο ασκεί πίεση στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ,
προσπαθώντας να  πείσει  τους αξιωματούχους τους για την ανάγκη διεξαγωγής μιας πιο επιθετικής πολιτικής έναντι της Ρωσίας και της Κίνας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω της συνεχούς και αδιάλειπτης στρατιωτικής ενίσχυσης της Ρωσίας και της Κίνας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να προετοιμαστούν οι ΗΠΑ για μια πιθανή σύγκρουση με τις χώρες αυτές, γράφει το Bloomberg View.
«Υπάρχουν δύο μεγάλες δυνάμεις, και μια παγκόσμια γεωπολιτική η κατάσταση  η οποία έχει μεταβληθεί εντελώς . Μετά από τα τελευταία 25 χρόνια έχουμε κάτι εντελώς καινούργιο το οποίο δεν το έχουμε ξανασυναντήσει», δήλωσε σε Φόρουμ για την Άμυνα στο ίδρυμα ‘‘Ρ. Ρέιγκαν‘’, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γαρκ , περιγράφοντας την « ρωσική απειλή», η οποία εκπροσωπείται από την Κίνα και την Ρωσία.
Ο Wark εισήγαγε μια νέα στρατηγική της αμερικανικής άμυνας, το λεγόμενο τρίτο αντίβαρο, προετοιμάζοντας  την χώρα  με σκοπό να αποφευχθεί η σύγκρουση με την Ρωσία και την Κίνα. Αυτή η μέθοδο βασίζεται στην ανάπτυξη νέων μεθόδων πολέμου,  ο οποοίς θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να περιορίσουν την ‘’επιθυμία‘’ αυτών δύο χωρών για παγκόσμια επέκταση.
Το Πεντάγωνο χρειάζεται πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των απειλών για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών από την Ρωσία και την Κίνα, αλλά δεν έχει δικαίωμα να κάνει ό, τι κρίνει απαραίτητο, καθώς ο Λευκός Οίκος για το θέμα της χρήσης στρατιωτικών μέσων θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο, ενεργώντας με σύνεση και συχνά με καθυστέρηση, σημειώνει ο αμερικανικός τύπος .
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ είναι υποστηρικτής των άμεσων και ριζοσπαστικών ενεργειών , οι οποίες όμως δεν υποστηρίζονται από άλλους ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους. Επιπλέον, το Πεντάγωνο ασκεί πίεση στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθόντας να κάμψει την αντίσταση τους και να τους πείσει για την ανάγκη αυστηρότερων μέτρων εναντίον της Κίνας σε σχέση με την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα τεχνητά νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνα,.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κάρτερ είπε  ότι το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει μία σειρά από μέτρα για να αποτρέψει την ρωσική και την κινεζική «επιθετικότητα». Ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, εντός των κέντρων αποφάσεων στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλές ξαι αντιδιαμετρικά αντίθετες γνώμες. Ειδικά ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι πολύ ανοικτός σε λύσεις που ευνοούν την συνεννόηση με Κίνα και Ρωσία. Σε αντίθεση με τον ίδιο , οι Ρεπουμπλικάνοι ευνοούν τις δραστικές και επικίνδυνες λύσεις οι οποίες μπορεί αν οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...