Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ρωσία - Τουρκία: Αυτό είναι το σχέδιο Πούτιν για να διαλύσει την Τουρκία

Θα γονατίσει την Τουρκία, θα την εξαθλιώσει και μετά θα την χτυπήσει αν χρειαστεί

Αυτό είναι το σχέδιο του Ρώσου προέδρου που η διεθνής διπλωματία, ακόμη και αν δεν το παραδέχεται ανοικτά, του βγάζει το καπέλο για τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκε το θέμα της Τουρκίας.

Πρώτος ο βασιλιάς Αμπτάλα Β', όπως μας αποκάλυψαν κυβερνητικές πηγές, του «έσφιξε» το χέρι και του «έκλεισε» το μάτι την περιβόητη ημέρα στο Σότσι από όπου ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε τις προθέσεις του.

Αποστολή στη Μόσχα - Μαρία Γιαχνάκη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αλήθεια ότι πιάστηκε αδιάβαστος διότι ήταν «ζαλισμένος» από την έπαρση των πρόσφατων εκλογών της Τουρκίας. Νόμιζε ότι μπορεί να είναι ο κυρίαρχος σε όλα τα παιχνίδια όμως μάλλον δεν υπολόγισε καλά αυτήν την φορά την αντίδραση της Ρωσίας στα παιχνίδια του αναφέρουν Ρώσοι αναλυτές στο newsbomb.

Είναι αλήθεια ότι έχοντας άλυτο ακόμη το πρόβλημα των Κούρδων που προσπαθεί να ξεφορτωθεί δεν του χρειαζόταν τώρα άλλη μια πληγή να αιμορραγεί μη μπορώντας να την κάνει καλά υποστηρίζουν οι ίδιοι Ρώσοι αναλυτές, τονίζοντας ότι την Ρωσία σίγουρα δε μπορεί να την κάνει καλά.

Ο Ρώσος πρόεδρος ήξερε που να τον χτυπήσει και τον χτύπησε με την απαγόρευση στον τουρισμό ρώσων πολιτών στην Τουρκία. Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες στην οικονομία της γειτονικής χώρας και αυτό το ξέρει καλά ο τούρκος ηγέτης.

Τα χρήματα που αφήνουν οι Ρώσοι τουρίστες στην τουρκική οικονομία εκτιμώνται στο 1,4% του ΑΕΠ της χώρας ετησίως ενώ είναι πολύ υψηλές οι δαπάνες των Ρώσων για αγορές στην τοπική αγορά. Ως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός η Τουρκία για τους Ρώσους, από τον περασμένο Ιανουάριο ως το φθινόπωρο, δέχθηκε 3,5 εκατομμύρια Ρώσους. Αυτή η τάση κόπηκε απότομα μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου ενώ περίπου 10.000 ρώσοι τουρίστες που θα πήγαιναν στην Τουρκία άλλαξαν τα σχέδιά τους ακολουθώντας την προεδρική εντολή.

Τα συναλλαγματικά έσοδα της Τουρκίας που προέρχονται από αγορές των Ρώσων τουριστών είναι υψηλότερα από 6 δις. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, ή λίγο πάνω από το 0,8% του ΑΕΠ της χώρας.
Η τουρκική οικονομία είχε ήδη πληγεί από τη σύγκρουση στη γειτονική της Συρία και την κατάρρευση της τριετούς εκεχειρίας με τους Κούρδους μαχητές του PKK.

Στην Μόσχα οι Ρώσοι πολίτες παρακολουθούν παγωμένοι τα γεγονότα και τα μέτρα ασφαλείας. Όχι μόνο για τον Ρώσο πρόεδρο αλλά και για τους συμβούλους του έχουν αυξηθεί τα μέτρα ,τηρώντας πια ,πολύ περισσότερο από πριν μυστικοπάθεια στις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η προεδρική κατοικία και γενικά το Κρεμλίνο βρίσκεται σε συναγερμό ενώ το στρατιωτικό κέντρο σχεδιασμού που βρίσκεται υπό τον πρόεδρο Πούτιν επί 24ώρου βάσεως αναλύει και απλώνει στρατιωτικούς σχεδιασμούς για την ρωσική τακτική. Το στρατιωτικό ινστιτούτο μάλιστα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ένοπλες δυνάμεις χαράσσοντας κάθε λεπτό μια ασφαλή πορεία στις διαβουλεύσεις και τις κινήσεις υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είναι σαν το πιτμπουλ που δεν σε ενημερώνει αλλά κοιτώντας σε με τα μικρά του μάτια ξαφνικά θα σε δαγκώσει στις φλέβες και θα αιμορραγείς ώσπου να πεθάνεις, έτσι χαρακτηρίζουν πολλοί σχολιαστές και δημοσιογράφοι τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει όλο το σχέδιο στο μυαλό του με απώτερο σκοπό τον αφανισμό του Ισλαμικού κράτους και την καταστροφή όλων των δυνάμεων που χορηγούν τους τζιχαντιστές που στην ουσία συνεργάζονται με την Τουρκία στο λαθρεμπόριο πετρελαίων και όχι μόνον.

Η πεποίθηση ότι η Ρωσία χτυπάει ανθρωπιστικές βοήθειες δεν υπάρχει στο νου των Ρώσων που διατείνονται ότι όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας των Τούρκων που θέλουν να απλώσουν γι άλλη μια φορά την προπαγάνδα τους παντού.
Τα φορτηγά είναι του Ερντογάν και μεταφέρει μαχητές και όπλα για να μπορούν οι φανατισμένοι του ISIS να εκτελούν και να κάνουν ευκολότερα τις βρώμικες δουλειές τους προκαλώντας το μένος των Ρώσων.

Είμαστε σαν λαός και όχι σαν ρωσικός στρατός μόνο, στο μάτι των τρομοκρατών πια κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε λένε στις κλειστές συσκέψεις οι στρατιωτικοί διπλωμάτες και διαστημικοί ερευνητές οι οποίοι ερευνούν όλα τα στοιχεία για τις ρίψεις των αερομαχητικών.

Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Τουρκία και αυτό δε μπορεί να το αποκρύψει κανείς. Η εξέλιξη της κατάστασης θα εξαρτηθεί από την διάθεση των χορηγών του Ισλαμικού κράτους να σταματήσουν να προκαλούν και από τις εξωτερικές δυνάμεις που βρίσκονται πολύ μακριά μας αλλά θέλουν να κάνουν κουμάντο στα δικά μας υποστηρίζουν στρατιωτικές πηγές στο newsbomb.gr.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...