Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πούτιν: Καμία επαφή με τον Ερντογάν, εάν δεν ζητήσει συγνώμη

Δεν έχει καμία πρόθεση να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο η Αγκυρα και ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός αρνούνται να ζητήσουν συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24: Αυτό δήλωσε σήμερα ο προεδρικός βοηθός Γιούρι Ουσάκοφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αίτημα του Ερντογάν να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Πούτιν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

«Βλέπουμε την απροθυμία της Τουρκίας να απολογηθεί για το περιστατικό με το αεροσκάφος», είπε ο Ουσάκοφ. Το Κρεμλίνο έχει επιβεβαιώσει το αίτημα Ερντογάν για τη συνάντηση των δύο προέδρων στο Παρίσι, όμως η ατζέντα του ρώσου προέδρου δεν περιλαμβάνει κάτι τέτοιο.
Πάντως ο πρόεδρος Πούτιν έχει προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με θέμα τη συριακή κρίση αλλά και στο παλαιστινιακό, όσο και με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με τη Συρία αλλά και την Ουκρανία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...