Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Οι Κούρδοι εξαπέλυσαν επίθεση για να ενωθούν με τους Ρώσους


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μεγάλη επίθεση κατά των Τζιχαντιστών στον θύλακα της πόλης Cerablus εξαπέλυσαν σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι Κούρδοι,

με στόχο να ενωθούν με τιε ρωσοσυριακές δυνάμεις στο Χαλέπι και αφ’ ετέρου να ενωθούν με τον κουρδικό θύλακα στο Azez, υλοποιώντας τον λεγόμενο «Βόρειο Διάδρομο» που θα ενώνει σταδιακά τους Κούρδους της Συρίας με την Μεσόγειο.


Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, ο συριακός κλάδος του κουρδικού ΡΚΚ, δηλαδή το YPG, εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση δυτικά του ποταμού Ευφράτη εναντίον των Τζιχαντιστών με κύριο στόχο να καταλάβουν την συνοριακή με την Τουρκία πόλη του Cerablus και να ενωθούν με τις κοινές συριακές και ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Χαλέπι. Την κουρδική επίθεση στηρίζουν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν τους Τζιχαντιστές της περιοχής.

Η νέα αυτή σοβαρή εξέλιξη έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα που μέχρι σήμερα είχε διατυπώσει την θέληση της να μην επιτρέψει την προώθηση των Κούρδων στην περιοχή αυτή. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή την στιγμή η Τουρκία αδυνατεί να επέμβει στρατιωτικά, όπως είχε απειλήσει επανειλημμένα στο παρελθόν στην περίπτωση κουρδικής προώθησης, γιατί υπάρχει το προηγούμενο της μεγάλης κρίσης με την Ρωσία και τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά.

Όπως φαίνεται η Τουρκία έχει αρχίσει να πληρώνει ακριβά την μεγάλη της πρόκληση στην ρωσική Αρκούδα.

"Συμπτωματική" δολοφονία διακεκριμένου Κούρδου στην Τουρκία


Ενώ έδινε συνέντευξη τύπου στον δρόμο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, ο Κούρδος Tahir Elçi, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 11 π.μ. ώρα Τουρκίας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι την δολοφονία αυτή την έκανε πρώτος γνωστή ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια έκτακτης ομιλίας του σε πλατεία της πόλης του Balıkesır, χαρακτηρίζοντας το γεγονός σαν… πολύ θλιβερό!

Ο Tahir Elçi ήταν ενα από τα πιο διακεκριμένα πρόσωπα του κουρδικού στοιχείου της Τουρκίας και είχε πρόσφατα υποστηρίξει ότι το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και μάχεται για τα δικαιώματα του κουρδικού λαού. Αυτό φαίνεται πως ήταν και η κύρια αιτία να απειληθεί επανειλημμένα η ζωή του, για να δολοφονηθεί σήμερα το πρωί.

Η δολοφονία του αποδίδεται στο τουρκικό Βαθύ Κράτος που ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και είναι άλλο ένα γεγονός του κύκλου αίματος των Κούρδων αυτή την χρονιά.
Εντυπωσιακό είναι πως η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις χθεσινές συλλήψεις δυο κορυφαίων Τούρκων δημοσιογράφων που είχαν γράψει για το σκάνδαλο της συνεργασίας του Ερντογάν με τους Τζιχαντιστές, στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Οι συλλήψεις αυτές επικρίθηκαν έντονα από πολλά δημόσια πρόσωπα στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο βραβευθείς με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, Τούρκος συγγραφέας Orhan Pamuk.

Είναι σίγουρο πως η δολοφονία αυτή θα ανάψει ακόμα περισσότερο τα αίματα με το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία.

Όλα δείχνουν πως ο Ερντογάν τραβάει τα πράγματα στα άκρα και δίκαια χαρακτηρίστηκε σαν ο «μοιραίος» άνθρωπος της Τουρκίας!


Πηγή NikosXeiladakis

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...