Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν 400 Τούρκους στρατιώτες στη Συρία - Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν όλα τα τουρκικά οχήματα (vid)

ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
 
Οι Ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν 400 Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι είναι ντυμένοι τζιχαντιστές και έχουν αναπτυχθεί σε χωριά γύρω από την Αζάζ, τη Τζαραμπλούζ και το Χαλέπι μετά από πληροφόρηση από τους Κούρδους και κινούνται προς την κατεύθυνση αφανισμού τους ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά κόβουν τις διόδους εφοδιασμού των χιλιάδων ισλαμιστών σφραγίζοντας τα συροτουρκικά σύνορα.
Oι 400 αυτοί τούρκοι στρατιώτες είναι εκτός των 250 που είχαν σταλεί στα τουρκμενικά χωριά ενώ έχουν αποκλειστικό στόχο την ανακοπή της προέλασης των Κούρδων και συντονίζουν τις επιχειρήσεις των διαφόρων τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων.
Με το να σφραγίσουν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αφήνουν τους ισλαμιστές χωρίς προμήθειες όπλων, πυρομαχικών και τροφίμων και  χωρίς γραμμή υποχώρησης ενώ δεν έχουν κάπου να στείλουν για περίθαλψη τους τραυματισμένους.
Οι Τούρκοι δρουν στο σημείο αυτό συντονίζοντας τις κινήσεις των ισλαμιστικών οργανώσεων ώστε οι Κούρδοι να μην καταφέρουν να κερδίσουν έδαφος, να μην περάσουν τον Ευφράτη και καταλάβουν το βόρειο Χαλέπι.
Παράλληλα η Ρωσία συντονίζει τις κινήσεις της με τη Συρία ώστε να μπλοκάρει τα συροτουρκικά σύνορα και να εξαλειφτεί η τρομοκρατία στο συριακό έδαφος.
Ποια σημεία δείχνουν ενεργό πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας;
Η Τουρκία σταμάτησε όλες της πτήσεις πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο υπό το φόβο κατάρριψης από τους S-400 Triumf.
Ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι σταματά τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες ενώ η ρωσική αστυνομία συνέλαβε 39 τούρκους επιχειρηματίες
Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης αυστηρούς ελέγχους σε τουρκικές εισαγωγές τροφίμων.
Περισσότερα από 1000 τουρκικά φορτηγά  με αγροτικά και βιομηχανικά προιόντα "κόλησαν" στα σύνορα Γεωργίας-Ρωσίας.
Την Πέμπτη ο Ρώσος ηγέτης, B.Πούτιν, στην συνέντευξη με τον Φ.Ολάντ είπε:
"Οι ΗΠΑ γνώριζαν την τοποθεσία και την ώρα που τα μαχητικά μας θα χτυπούσαν συνεπώς και η Τουρκία που ανήκει στον συνασπισμό αυτό το γνώριζε... αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο..δεν θα υπάρξει καμία επανάληψη αυτού του περιστατικού διαφορετικά δεν θα χρειαστούμε την συνεργασία με κανέναν, κανένα συνασπισμό και καμία χώρα"!
Tις τελευταίες δύο ημέρες αν και ο Β.Πούτιν έχει πει  ότι η Ρωσία δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία για "το μαχαίρωμα στην πλάτη" εντούτοις τα ισραηλινά ΜΜΕ τονίζουν από από την Τετάρτη το βράδυ τα ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη έχουν ανατινάξει κάθε τουρκικό όχημα που κινείται ή έχει σταθμεύσει εντός της Συρίας!
Βομβαρδίστηκε το πέρασμα Bab al-Hawa στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ρυμουλκά, τρακτέρ, φορτηγά που ανήκουν σε Τουρκικές "ανθρωπιστικές' οργανώσεις στα σύνορα με τη Συρία.
Ο Β.Πούτιν δεν έκανε "εκπτώσεις":
Έστειλε απλά τα βομβαρδιστικά του να καταστρέψουν τα οχήμα της τουρκικής οργάνωσης που με το πρόσχημα ανθρωπιστικού φορτίου έστελνε όπλα και πυρομαχικά στους Τουρκμένους ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και σε οποιαδήποτε κλήση του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Eπιπλέον, οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία στοχεύουν στην διάλυση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων που πολεμούν τον Μ.Άσαντ.
Βαριά ρωσικά βομβαρδιστικά αυτή τη βδομάδα κόβουν τις διόδους εφοδιασμού των χιλιάδων ισλαμιστών από τη μοναδική πηγή επανεξοπλισμού με προμήθειες όπλων, πυρομαχικών, τροφίμων και μαχητών και τους αφήνουν χωρίς γραμμή υποχώρησης ενώ δεν έχουν να στείλουν κάπου και τους τραυματισμένους τους.
Μετά από μια-δυο βδομάδες εντατικών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον τουρκικών κομβόι αναμένεται ο συριακός Στρατός με τη Χεζμπολάχ να εξαπολύσουν σφοδρή αντεπίθεση και να τους καταστρέψουν.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
http://www.triklopodia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...